Απαγόρευση κυκλοφορίας Αλλαγές στα όρια για sms στο 13033 φέρνει η κυβέρνηση που μελετά πλήρη απαγόρευση μετακίνησης το από το απόγευμα έως τα ξημερώματα


Απαγόρευση κυκλοφορίας Αλλαγές στα όρια για sms στο 13033 όχι στο 13030

Εξετάζεται η αυστηροποίηση του πλαισίου για τις εξόδους των πολιτών από τις οικίες τους, δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρεται σε χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία για να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας στον ΣΚΑΙ 100,3 το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033 και όχι στο 13030 όπως εσφαλμένα πιστεύουν ορισμένοι, με τους κωδικούς μετακίνησης.

Ανάμεσα στα σενάρια που φέρεται να εξετάζουν οι αρχές είναι ο τρίωρος χρονικός περιορισμός σε κάθε μετακίνηση πολιτών, η απαγόρευση της μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και το ημερήσιο όριο στις μετακινήσεις κάθε πολίτη.

«Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα» είπε χθες χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί κάποιο πλαφόν.

Σύμφωνα με το CNN, στο «τραπέζι» βρίσκεται ακόμη και η πρόταση για …πλαφόν και στα sms. Εξετάζεται δηλαδή το ενδεχόμενο να ληφθεί επίπλέον μέτρο σύμφωνα με το οποίο κάθε πολίτης θα έχει το δικαίωμα να στέλνει έως δύο μηνύματα ημερησίως στο 13033.