στρατιωτικοί κορωνοϊό νησιά Κορονοϊός: Ο εφιάλτης είναι εδώ! Ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα Πρόστιμο 300 ευρώ - Απαγόρευση Κυκλοφορίας Πάσχα 2020 Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα Αστυνομίας σε διόδια 8/4 Σε Καραντίνα χωριό στην Έδεσσα Απαγόρευση πτήσεων Χαρδαλιάς 
eurokinissi

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα Αστυνομίας σε διόδια 8/4& επαρχιακές οδούς – Πάσχα 2020 – Εξαιρούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις μόνο με φύλα πορείας

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε:

Από τις 6 σήμερα 8/4 το απόγευμα στα διόδια σε όλη την επικράτεια αλλά και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και τους παραδρόμους τους, σε εθνικούς και περιφερειακούς δρόμους και σε δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα η ελληνική αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων ΟΛΩΝ των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων σε 24ωρη βάση.

Το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμιακούς σταθμούς.

Στα αεροδρόμια, τα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς την περιοχή που αναφέρεται στο Ε1 της φορολογικής δήλωσης και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, όποτε κι αν αυτά τερματιστούν.

Εξαίρεση υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Η εξαίρεση αφορά μόνο για σκοπούς σχετικούς με την εκπλήρωση των καθηκόντων τους και εφόσον φέρον φύλλο πορείας ή σχετική υπηρεσιακή βεβαίωση. 

Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδίδεται χωρίς την ειδική βεβαίωση ή το Ε1.

Επίσης από σήμερα το βράδυ αν τα όργανα ελέγχου βεβαιώσουν ότι η προσπάθεια μετακίνησης γίνεται καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, δηλαδή προς εξοχικές καοτικίες, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες για 60 ημέρες και το όχημα θα επιστρέφει πίσω από όπου ξεκίνησε.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα Αστυνομίας σε διόδια 8/4