Άρση μέτρων: Τι θα γίνει με στρατιώτες & Στρατιωτικές σχολές ΕΣΣΟ Β 2020: Τι θα γίνει με τους νεοσύλλεκτους στον Έβρο που παρουσιάζονται την προσεχή Δευτέρα σε ΣΥΠΟ στην 16η και 12η Μεραρχία Γεραπετρίτης «αδειάζει» Στεφανή: Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία Αύξηση μισθού κατά 344% για τους στρατιώτες! ΟΒΑ: Ποια προθεσμία λήγει σήμερα 17 Μαϊου ΚΕΥΠ στρατιώτης εθνόσημο ΑΣΔΥΣ

Άρση μέτρων: Τι θα γίνει με στρατιώτες και Στρατιωτικές σχολές – Τι απαντά το ΓΕΕΘΑ στα πιεστικά ερωτήματα που θέτουν οι οικογένειες κυρίως των σπουδαστών ΑΣΣΥ

Άρση μέτρων: Ιδιαίτερα φορτικές έχουν γίνει κυρίως οι μητέρες των σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές, οι οποίες δια της μεθόδου των ανώνυμων επιστολών που στέλνουν διαρκώς σε sites στρατιωτικού περιεχομένου, ελπίζουν να καταφέρουν να «απελευθερώσουν» τα «παιδιά», όπως αποκαλούν τους ενήλικες σπουδαστές.

Δείχνουν να μην έχουν καταλάβει καν ότι από τη στιγμή που πέρασαν την πόρτα ενός στρατιωτικού ιδρύματος, έχουν πάψει να είναι «παιδιά», είναι ενήλικοι σπουδαστές και η καθημερινότητά τους καθορίζεται από την στρατιωτική ιεραρχία.

Καλό θα ήταν να το συνειδητοποιήσουν καθώς εάν αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην απομόνωση σε καιρό πανδημίας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την κοινωνία,

πώς πρόκειται άραγε να αντιδράσουν εάν στο σύντομο μέλλον χρειαστεί οι «κανανάρηδες» τους να πάνε σε μια εμπόλεμη ζώνη, όπως η Αφρική ή η Μέση Ανατολή; Θα στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας για να μην πάνε; Ή θα ζητάνε να τους πληρώνουν αεροπορικά εισιτήρια για επισκέψεις Σαββατοκύριακου;

Το γράφουμε γιατί πραγματικά το κακό έχει παραγίνει ιδιαίτερα με τις μητέρες των σπουδαστών. Αντίθετα οι οικογένειες των στρατιωτών που περνούν ακριβώς τον ίδιο εγκλεισμό, δείχνουν να κάνουν υπομονή όπως όλοι μας.

Άρση μέτρων: Τι θα γίνει με στρατιώτες & Στρατιωτικές σχολές

Το θέμα βέβαια που προκύπτει τώρα που επίκειται η άρση μέτρων για τον κορονοϊό, είναι το τι απόφαση θα λάβει η στρατιωτική ιεραρχία για τους σπουδαστές στις Στρατιωτικές Σχολές αλλά και για τους στρατιώτες.

Το Armyvoice.gr έθεσε σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου  το ερώτημα στον Εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ Συνταγματάρχη Σηφάκη, ο οποίος μας απάντησε ότι παρά το γεγονός πως η λήξη των μέτρων είναι την Δευτέρα 4 Μαϊου, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί τι θα γίνει με τους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών και με τους στρατιώτες.

Η σχετική απόφαση μας είπε, θα ληφθεί, μετά από τις αποφάσεις που θα λάβει η επιτροπή του ΕΟΔΥ. Με βάση τις οδηγίες της επιτροπής θα αποφασιστεί τι θα γίνει και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει υποσχεθεί πως τόσο οι στρατιώτες όσο και οι σπουδαστές θα πάρουν άδειες να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

Προφανώς η όποια άδεια κι αν δοθεί δεν θα δοθεί σε όλους ταυτόχρονα και μάλλον δεν θα είναι τόσο μεγάλης διάρκειας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι.

Βεβαίως είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχεις κλεισμένους 20χρονους για τόσο μεγάλο διάστημα. Όπως και να έχει τα επόμενα 24ωρα θα πρέπει να δοθεί κάποια απάντηση στον γρίφο.

Άρση μέτρων: Τι θα γίνει με στρατιώτες & Στρατιωτικές σχολές