Άδειες Πάσχα 2020: Παράθυρο για γκρουπ Πάσχα από τον ΥΕΘΑ – Τι είπε σε σημερινή του συνέντευξη και άναψε φωτιές ο Νίκος Παναγιωτόπουλος


Άδειες Πάσχα 2020: Παράθυρο για γκρουπ Πάσχα από τον ΥΕΘΑ

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ΥΕΘΑ άφησε και πάλι παράθυρο ελπίδας στους στρατιωτικούς να πάρουν άδειες Πάσχα.

Η γενική κατεύθυνση, όπως είπα, είναι να προστατευτεί το Προσωπικό. Θα ήθελα να θυμίσω ότι στις Στρατιωτικές Σχολές όπου λάβαμε πολύ νωρίς το μέτρο παραμονής των φοιτητών μέσα εκεί, δεν σημειώθηκε μέχρι τώρα ούτε ένα κρούσμα, που σημαίνει ότι μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση ήταν αυτή η απόφαση.

Καταλαβαίνω ότι προκαλείται δυσαρέσκεια και κάποια κόπωση ενδεχομένως στους φοιτητές. Θα ήθελα να θυμίσω όμως, πρώτα ότι οι φοιτητές αυτοί φοιτούν σε Στρατιωτικές Σχολές και ότι τα μέτρα προστασίας φαίνεται να πιάνουν τόπο.

Ακόμα και μαθήματα με τηλεδιασκέψεις από τις οθόνες των υπολογιστών κατέστη δυνατό να γίνουν χάρη στη μέριμνα που έχει ληφθεί έτσι ώστε να μη διαταραχθεί κατά το δυνατόν, η ζωή και το πρόγραμμα των Στρατιωτικών Σχολών. Μέχρι στιγμής όμως μάλλον καλά εκεί έχει πάει το πράγμα.

Θα δούμε όσο πλησιάζουμε το Πάσχα τι θα γίνει. Όπως καταλαβαίνετε τα όποια μέτρα σκεφτούμε θα είναι σε συνάρτηση με τα γενικότερα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της κίνησης που θα λάβει η Κυβέρνηση.

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλο αυτό γίνεται για την προστασία των Στελεχών και όχι γιατί θέλουμε να περιορίσουμε ή να καταναγκάσουμε ή πολύ περισσότερο για να τιμωρήσουμε. Αυτό πρέπει να καταστεί σαφές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Εγώ κατάλαβα Δημήτρη, τώρα έτσι για να χαλαρώσουμε και λίγο, ότι δεν υπάρχει «εξοδόχαρτο». Αυτό που εμείς λέγαμε παλιά στη Σειρά μας, «τρεις μέσα μια έξω»…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως σας είπα, αυτό γίνεται για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Για αυτούς που υπηρετούν τώρα μέσα στις Μονάδες και ανεστάλη η άδεια ορκωμοσίας.

Όμως αυτό το διάστημα της άδειας που θα λάμβαναν, θα το πάρουν στο τέλος της θητείας τους υπηρετώντας δηλαδή μερικές μέρες λιγότερο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Δηλαδή άδειες δεν θα δοθούν;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να δούμε τι θα γίνει με τις εορταστικές άδειες του προσωπικού…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Για το Πάσχα;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως σας είπα, η απόφαση είναι να μη δοθούν, αλλά ακούμε και προτάσεις προς το αντίθετο. Ασφαλώς και θα σταθμίσουμε τα δεδομένα, όσο μπαίνουμε μέσα στον Απρίλιο κι έχουμε μία εικόνα του πώς εξελίσσεται η κατάσταση.