Άγιο Φως 2020: Μπλόκο στο delivery των Δήμων βάζει η κυβέρνηση – Τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Άγιο Φως 2020: Μπλόκο στο delivery βάζει η κυβέρνηση

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε σήμερα μπλόκο της Αστυνομίας στα διόδια και τις εθνικές και επαρχιακές οδούς ενόψει του Πάσχα 2020, αλλά και μπλόκο στα …delivery με το Άγιος Φως 2020 που είχαν ανακοινώσει οι Δήμοι,

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων δήλωσε ότι  «δεν θα το επιτρέψουμε, καθώς ενδεχομένως προκαλέσει μαζική μετακίνηση πολιτών και συνωστισμό».

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες με την ΚΕΔΕ για να δοθεί εντολή στους Δήμους όλης της χώρας, καθώς πολλοί από αυτούς ήδη έχουν… διαφημίσει ντελίβερι Αγίου Φωτός.

Την αρχή έκανε ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης όπου ο δήμαρχος ανακοίνωσε την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε γειτονιά του δήμου, ενώ πριν από λίγο ακολούθησε με ανακοίνωσή του και ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Η κυβέρνηση προφανώς και ήθελε να προλάβει και άλλους δήμους οι οποίοι σίγουρα θα ανακοίνωναν αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε αυστηροποίηση των μέτρων με μπλόκα από αύριο σε εθνικές οδούς όλης της χώρας με σκοπό να εμποδιστούν ασυνείδητοι πολίτες που θα θελήσουν να μεταβούν στην επαρχεία και να περάσουν τις μέρες του Πάσχα. Το ίδιο θα ισχύσει και σε πλοία καθώς ήδη το λιμενικό κάνει ελέγχους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τέλος, ανακοίνωσε διπλασιασμό του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση. Πλέον το πρόστιμο θα φτάνει τα 300 ευρώ από τα 150 ευρώ που είναι σήμερα. Διαβάστε αναλυτικά τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας