ΣΣΑΣ κορονοϊός: Επιστολή φοιτήτριας – Ζητείται παρέμβαση – Επιστολή από ομάδα γονέων σπουδαστών ΣΣΑΣ

Επικοινωνούμε μαζί σας σήμερα με αφορμή την απόφαση ΓΕΕΘΑ για την παραμονή των παιδιών εσωτερικά της Σχολής για τουλάχιστον 15 μέρες.

Μια κίνηση που αυξάνει γεωμετρικά την πιθανότητα μετάδοσης του ιού λόγω υπερ συμφομφόρησης σπουδαστών σε αμφιβόλου ποιότητας απολυμασμένο περιβάλλον.

Προτείνουμε τουλάχιστον οι σπουδαστές που έχουν δικό τους χώρο διαμονής εκτός Σχολής να απομακρυνθούν άμεσα.

Έτσι και θα αποσυμφρηθεί η Σχολή και θα μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης.

Mια τέτοια ενέργεια άλλωστε θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία όλων των σπουδαστών, που αισθάνονται εγκλωβισμένοι, εκτεθειμένοι και φοβισμένοι

με ότι συνεπάγεται και για τις ακαδημαικές τους υποχρεώσεις.

Θα σας παρακαλούσαμε πάλι για την δημοσίευση επιστολής που μας έστειλαν οι ίδιοι οι σπουδαστές μέσα από την ΣΣΑΣ

Ευχαριστούμε πολύ

ΣΣΑΣ κορονοϊός: Επιστολή φοιτήτριας

“Αγαπητέ κύριε ..,

Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα κρίσιμο και σημαντικό θέμα που αφορά την απόφαση καραντίνας και κλείσιμο των μαθητών των παραγωγικων σχολών για τουλάχιστον δέκα πέντε μέρες.

Παίρνω το θάρρος ως σπουδάστρια της ιατρικής στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων να σας μεταφέρω πως το μέτρο αυτό είναι αντίθετο με τους τρόπους πρόληψης της μετάδοσης του ιού.

Η φύση της σχολής της ΣΣΑΣ θέλει τους μαθητές να έρχονται καθημερινά σε επαφή με θαλάμους ασθενών σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Μαθητές από όλα τα έτη συνωστισμενοι σε ένα χώρο που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για την ομαλή και πάνω από όλα ασφαλή συμβίωση τόσων ατόμων. Δεν έχει εγγυηθεί κανείς ότι ο ιός δεν έχει προσβάλλει κάποιον μαθητή της σχολής .

Παρόλα αυτά συνεχίζουμε και συνυπαρχουμε ακόμα και με άτομα που εμφανίζουν κάποια ήπια έως και μέτρια συμπτώματα.

Επιπλέον η υπερλειτουργια της σχολής μόνο επιζήμια μπορεί να είναι από την πλευρά του υψηλού κόστους για τη σιτηση των σπουδαστών η οποία γίνεται σε κοινό χώρο, ενώ ο αριθμός των διαθέσιμων λειτουργικών πλυντηρίων ανέρχεται σε ένα και μοναδικό.

Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται να σημειωθεί το γεγονός πως προ δέκα ημερών είχαν φιλοξενηθεί στο πλαίσιο Εράσμους Ιταλοί σπουδαστές και φυσικά δεν εφαρμόστηκε κανένα προληπτικό και κατ επέκταση καμία απολύμανση μετά την αποχώρησή τους.

Τελευταια παρατηρήση αφορα το γεγονός πως αξιωματικοί και προσωπικό καθημερινά θα εισέρχονται και θα εξέρχονται κάτι το οποίο αποκλείει τα οποία πιθανά θετικά σημεία του μέτρου καθώς κανείς δεν εγγυάται πως τα άτομα που εισέρχονται και πάλι δεν μπορεί να έχουν προσβληθεί.

Η κατασταση αυτη είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε επέκταση του προβλήματος και γι’αυτό το λόγο ζητάω την οποία δυνατή παρέμβαση σας και συνδρομή.”

ΣΣΑΣ κορονοϊός: Επιστολή φοιτήτριας – Ζητείται παρέμβαση