Έβρος: Εκτάκτως στα σύνορα ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Πηγαίνουν για να υποστηρίξουν και να συντονίσουν τις επιχειρήσεις

Έβρος: Εκτάκτως στα σύνορα ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Η πολιτική ηγεσία, ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος έφθασαν από νωρίς το πρωί στον Έβρο και ήδη βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης της 16ης Μεραρχίας η οποία δέχεται και την μεγαλύτερη πίεση.

Η πολιτική ηγεσία και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα ενημερωθούν για την κατάσταση στο φυλάκιο 1 στις Καστανιές και θα δώσουν επί τόπου οδηγίες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας – Ελλάδας μετά την απειλή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα αφήσει να περάσουν πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Στον Έβρο για να συνδράμουν στις ενέργειες των συναδέλφων τους προκειμένου να κρατήσουν στα Τουρκικά εδάφη του τρεις και πλέον χιλιάδες μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στο φυλάκιο της Καστανιάς, μεταβαίνουν 4 διμοιρίες των ΜΑΤ.