800 ευρώ: Νέα πλατφόρμα για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, ατομικές επιχειρήσεις. Δείτε αναλυτικά τι ισχύει μέχρι τώρα

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει σχετική πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό, εφόσον δεν υπάγονται σε επιστημονικό προσωπικό.

800 ευρώ: Νέα πλατφόρμα για ελεύθερους επαγγελματίες

Συγκεκριμένα, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις που δεν έχουν προσωπικό αναμένεται να βγει σχετική απόφαση και να ανοίξει τις επόμενες ημέρες μία νέα ξεχωριστή πλατφόρμα για να υποβάλλουν την αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ.

Υπογραμμίζεται ότι οι δικηγόροι, οι εκπαιδευτικοί, οι οικονομολόγοι, οι γιατροί, οι λογιστές, το ερευνητικό προσωπικό και οι μηχανικοί δεν δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Επίδομα 800 ευρώ: Τι ισχύει ως τώρα

Υπενθυμίζεται πως όλοι εργοδότες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ μπορούν ήδη να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ στον σύνδεσμο https://eservices.yeka.gr/(S(aebl5hyunmrg15pjgoxaw4ls))/login.aspx?ReturnUrl=%2f , ο οποίος οδηγεί στη σχετική πλατφόρμα, προκειμένου να δηλώσουν τα στοιχεία της επιχείρησης τους και τους εργαζόμενους τους για να πάρουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Επιχείρηση και Εργοδότης νοούνται όλοι (ακόμη και ελεύθεροι επαγγελματίες) όσοι απασχολούν προσωπικό με εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, με τη σειρά τους, θα πρέπει να κάνουν νέες αιτήσεις σε άλλη πλατφόρμα, που δεν είναι ίδια με αυτή των εργοδοτών.

Η πλατφόρμα που αφορά τους εργαζόμενους, η οποία δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη, αναμένεται όμως να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα είναι η https://supportemployees.yeka.gr/

Διαβάστε περισσότερα για την πλατφόρμα που αφορά τους εργαζόμενους εδώ.

 

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία