700 ΣΕ: Εργάζονται χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό

700 ΣΕ: Εργάζονται χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό την ώρα που η χώρα κατεβάζει τα ρολά σε όλα τα καταστήματα και ζητάει από τους πολίτες να μένουν σπίτι

700 ΣΕ: Εργάζονται χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό

Την ώρα που η κυβέρνηση «κατεβάζει τα ρολά» των ιδιωτών και των καταστημάτων, στις Ένοπλες Δυνάμεις ορισμένοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι και συνεχίζουν να εκθέτουν τα στελέχη και τις οικογένειές τους σε κίνδυνο.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα εργάζονται στο 700 ΣΕ περίπου 80 άτομα καθισμένα δίπλα δίπλα γιατί αυτό απαιτεί ο τρόπος εργασίας, και χωρίς να φοράνε μάσκες παρά μόνο γάντια.

Οι εργαζόμενοι εκεί πολιτικοί υπάλληλοι και στελέχη εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται μέτρα προστασίας σε όλη τη χώρα και η γραμμή παραγωγής στο 700 ΣΕ να παραμένει ανοιχτή.

Η απόσταση που χωρίζει τον ένα εργαζόμενο από τον άλλο είναι λιγότερη του ενός μέτρου, καθώς συνήθως είναι σε απόσταση τέτοια που να μπορεί με την προέκταση του χεριού να περνάει το ρούχο ή το υπόδημα που κατασκευάζει στον επόμενο εργαζόμενο της αλυσίδας.

Φαίνεται ότι το ΓΕΣ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενδιαφέρονται περισσότερο να βγει η δουλειά από το να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Είναι επιχειρησιακή μονάδα το 700 ΣΕ και δεν μπορεί να αναστείλει τη λειτουργία της για μερικές ημέρες;

Τι διαταγές έχει εκδώσει ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης για να προστατεύσει το προσωπικό του;

Ακούγει άραγε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο πρωθυπουργός που αναγκάζεται να πάρει μέτρα για όλους πώς ερμηνεύονται τα μέτρα αυτά στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Ας ελπίσουμε ότι έστω και την ύστατη τούτη ώρα να αναστείλουν τις εργασίες πριν θρηνήσουμε θύματα.

Καλούμε τους αναγνώστες μας να καταγγέλλουν εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ελλειπή ή υπάρχει πλημμελής εφαρμογή  στέλνοντας e-mail στο [email protected] μαζί με στοιχεία για επικοινωνία. 

Προηγούμενο άρθροΚωσταράκος: Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το απρόβλεπτο
Επόμενο άρθροΩράριο Super Market Αλλάζει λόγω κορονοϊού
Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi
Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).