700 ΣΕ: Εργάζονται χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό την ώρα που η χώρα κατεβάζει τα ρολά σε όλα τα καταστήματα και ζητάει από τους πολίτες να μένουν σπίτι

700 ΣΕ: Εργάζονται χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό

Την ώρα που η κυβέρνηση «κατεβάζει τα ρολά» των ιδιωτών και των καταστημάτων, στις Ένοπλες Δυνάμεις ορισμένοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι και συνεχίζουν να εκθέτουν τα στελέχη και τις οικογένειές τους σε κίνδυνο.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα εργάζονται στο 700 ΣΕ περίπου 80 άτομα καθισμένα δίπλα δίπλα γιατί αυτό απαιτεί ο τρόπος εργασίας, και χωρίς να φοράνε μάσκες παρά μόνο γάντια.

Οι εργαζόμενοι εκεί πολιτικοί υπάλληλοι και στελέχη εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται μέτρα προστασίας σε όλη τη χώρα και η γραμμή παραγωγής στο 700 ΣΕ να παραμένει ανοιχτή.

Η απόσταση που χωρίζει τον ένα εργαζόμενο από τον άλλο είναι λιγότερη του ενός μέτρου, καθώς συνήθως είναι σε απόσταση τέτοια που να μπορεί με την προέκταση του χεριού να περνάει το ρούχο ή το υπόδημα που κατασκευάζει στον επόμενο εργαζόμενο της αλυσίδας.

Φαίνεται ότι το ΓΕΣ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενδιαφέρονται περισσότερο να βγει η δουλειά από το να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Είναι επιχειρησιακή μονάδα το 700 ΣΕ και δεν μπορεί να αναστείλει τη λειτουργία της για μερικές ημέρες;

Τι διαταγές έχει εκδώσει ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης για να προστατεύσει το προσωπικό του;

Ακούγει άραγε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο πρωθυπουργός που αναγκάζεται να πάρει μέτρα για όλους πώς ερμηνεύονται τα μέτρα αυτά στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Ας ελπίσουμε ότι έστω και την ύστατη τούτη ώρα να αναστείλουν τις εργασίες πριν θρηνήσουμε θύματα.

Καλούμε τους αναγνώστες μας να καταγγέλλουν εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ελλειπή ή υπάρχει πλημμελής εφαρμογή  στέλνοντας e-mail στο [email protected] μαζί με στοιχεία για επικοινωνία. 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΚωσταράκος: Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το απρόβλεπτο
Επόμενο άρθροΩράριο Super Market Αλλάζει λόγω κορονοϊού
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).