16η Μεραρχία: Ο υποστράτηγος Ιλαρίδης και η εικόνα των στελεχών 16η Μεραρχία στρατιωτικοί γιατροί Μαράσια

16η Μεραρχία: Ποιος αναλαμβάνει διοικητής στην πιο «θερμή» περιοχή του Βόρειου Έβρου που κυριολεκτικά φλέγεται αυτές τις ημέρες

Τον αντιστράτηγο Ιλαρίδη, ο οποίος προήχθη και ανέλαβε διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, διαδέχεται ο υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης, ο οποίος σήμερα υπηρετεί στην 1η Στρατιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2020

Ποια είναι η 16η Μεραρχία Πεζικού

Η XVI Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, όπως αναφέρει το περιοδικό του ΓΕΣ “Στρατός και Ενημέρωση” έχει ως περιοχή ευθύνης μια ευαίσθητη ακριτική περιοχή με μοναδικά επιχειρησιακά χαρακτηριστικά τα τρία ποτάμια Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου και τους κατοίκους που είναι κι αυτοί στρατευμένοι, καθώς έχουν για πολλά χρόνια ταυτιστεί με την ύπαρξη του Στρατού στον βόρειο Έβρο.

Η θέση της Μεραρχίας, σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική σημασία της Θράκης, καθιστούν τον ρόλο και την αποστολή της πρωταρχικής σπουδαιότητας και σημασίας.

Τη Μεραρχία συγκροτούν Σχηματισμοί και Μονάδες, με πλούσια ιστορία και προσφορά σε όλους τους αγώνες του έθνους. Για την ανάδειξη αυτής της ιστορίας και των ηρώων της, έχουμε δημιουργήσει λιτούς ιστορικούς χώρους, οι οποίοι μας θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της Μεραρχίας, καθώς και τους αγώνες και τις θυσίες των προκατόχων μας.