Όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ: Τι ισχύει σύμφωνα με τις Τράπεζες, για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό

Αλλάζουν οι συναλλαγές με τις τράπεζες και το όριο ανάληψης χρημάτων από τα ΑΤΜ, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των πολιτών και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ: Τι ισχύει σύμφωνα με τις Τράπεζες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης:

“Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς τις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι δύνανται να αναλαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ειδικότερα, για λόγους συμμόρφωσης του τραπεζικού τομέα στους τεθέντες περιορισμούς και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα για αναλήψεις μέχρι ποσού 400 ευρώ ημερησίως.”

Όσον αφορά το κοινό που θέλει να σηκώσει ποσό υψηλότερο των 400 ευρώ από το λογαριασμό του η Ελληνική Ένωση Τραπεζών συμπληρώνει “Για ποσά υψηλότερα των 400 ευρώ, και εφόσον οι συναλλασσόμενοι δεν επιθυμούν να επιλέξουν τα ΑΤΜ, οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται και από τα ταμεία”

Σύμφωνα με την ΕΕΤ, οι συναλλαγές στα καταστήματα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Η ΕΕΤ συστήνει στους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της τράπεζας συνεργασίας τους.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»