Φαρμακεία: Το νέο ωράριο λειτουργίας λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με τους φαρμακευτικούς συλλόγους Αττικής και Θεσσαλονίκης

Λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται καθημερινά για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας, με αποκορύφωμα την απαγόρευση της κυκλοφορίας, το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων αλλάζει.

Το νέο ωράριο θα ισχύσει για όλο το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει και η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών που έχει επιβληθεί από την Πολιτεία στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων.

Φαρμακεία: Το νέο ωράριο λειτουργίας λόγω κορονοϊού

Ειδικότερα, το υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων (για όλες οι περιοχές της Αττικής, πλην του Πειραιά) λόγω των έκτακτων μέτρων διαμορφώνεται ως εξής, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 5 το απόγευμα, ενώ από τις πέντε και μετά θα λειτουργεί αυξημένος αριθμός εφημερευόντων, αλλά και τα διανυκτερεύοντα.

Υπογραμμίζεται η διευκόλυνση των φαρμακοποιών καθώς τους έχει δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετούν από την ειδική θυρίδα ασφαλείας το κοινό, στην περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης εντός του φαρμακείου.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναφέρει σχετικά στην εγκύκλιο που απέστειλε: “Λόγω των παρουσών ειδικών συνθηκών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φαρμακοποιός αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες εντός του φαρμακείου, παρέχεται η δυνατότητα της εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα ασφαλείας εξυπηρέτησης του κοινού”.

Τέλος, σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι “οι φαρμακοποιοί παραμένουν στις επάλξεις, στην πρώτη γραμμή της αντίστασης απέναντι στον κορονοϊό, ο Σύλλογος στέκεται δίπλα στην Πολιτεία αυτό το κρίσιμο διάστημα και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, εφόσον χρειαστεί, πάντα με στόχο την αδιάλειπτη παροχή της φαρμακευτικής αγωγής των συμπολιτών μας”.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»