Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Νέα πιθανή ημέρα εξετάζει η κυβέρνηση για το άνοιγμα σχολείων 2020, μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα Σχολεία: Πότε ανοίγουν Τα πιθανά σενάρια - Κορονοϊός
EUROKINISSI

Σχολεία: Πότε ανοίγουν Τα πιθανά σενάρια – Κορονοϊός. Η Υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει πως δε θα χαθεί η σχολική χρονιά.

“Η σχολική χρονιά δεν χάνεται ούτε η ακαδημαϊκή. Περιμένουμε τα δεδομένα για να δούμε πότε θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και πάλι τα σχολεία με ασφάλεια” δηλώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας πως στα σχολεία και στα πανεπιστήμια ολοκληρώνονται οι διαδικασίες του e-learning, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τα γυμνάσια και τα δημοτικά σχολεία.

“Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα που δεν είχε γίνει ποτέ στη χώρα μας” σημειώνει η Υπουργός.

Σχολεία: Πότε ανοίγουν – Τα πιθανά σενάρια

Καθώς δε μπορεί κανείς να γνωρίζει την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας, δεν είναι ακόμη σίγουρο το πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες με ασφάλεια.

Στην περίπτωση που τα σχολεία ανοίξουν μετά το Πάσχα. όπως προβλέπεται μέχρι στιγμής, τότε εκτιμάται ότι τα μαθήματα θα αναπληρωθούν με μικρές “θυσίες” όπως σύντμηση των διδακτικών ωρών και κατάργηση των σχολικών εκδρομών.

Όμως, εάν η εξάπλωση του κορονοϊού δεν έχει περιοριστεί μέχρι και μετά το Πάσχα, τότε θα δοθεί παράταση του σχολικού έτους και θα γίνει μείωση της διδακτέας και εξεταστέας ύλης. Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα μετατεθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους, όσο το δυνατό πιο κοντά στον αρχικό προγραμματισμό.

Κατά συνέπεια, υπάρχει το ενδεχόμενο οι πανελλαδικές εξετάσεις να ξεκινήσουν τέλη Ιουνίου ή μέσα στον Ιούλιο, με σκοπό να μην διαταραχθεί η εξεταστική διαδικασία.

Κεραμέως για διδασκαλία εξ αποστάσεως

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, συνομίλησε τηλεφωνικά με τους Υπεύθυνους Παιδείας των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενημερώνοντάς τους για τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο, ανταποκρινόμενο στις έκτακτες συνθήκες που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η Υπουργός κ. Κεραμέως εξήγησε τους άξονες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας:

– Ασύγχρονη εκπαίδευση:

Η Υπουργός ενημέρωσε τους Υπευθύνους Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία των πλατφορμών του Υπουργείου Παιδείας (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, E-class, E-me) και το υπάρχον ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό (Φωτόδεντρο, Αίσωπος, E-books), ενημέρωσε για την εκθετική αύξηση εγγραφών του μαθητικού δυναμικού και για τη συστηματική αναβάθμιση των συστημάτων, που θα παραμείνουν και μελλοντικά συνιστώντας σημαντική προστιθέμενη αξία για την εκπαιδευτική κοινότητα. Η ασύγχρονη εκπαίδευση εφαρμόζεται ήδη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

– Εκπαιδευτική τηλεόραση:

Οι Υπεύθυνοι Παιδείας ενημερώθηκαν για την άμεση δρομολόγηση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης (μέσω καναλιού της ΕΡΤ), που θα αφορά πρωτίστως τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.