Στρατιωτικοί Ξάνθης: Τι λένε για κορονοϊό και νεκρό ανθυπασπιστή αναφορικά με τα μέτρα προστασίας στα στρατόπεδα – Μιλάει ο πρόεδρος των στρατιωτικών

Σοκαρισμένοι από τον θάνατο του συναδέλφου τους ΕΜΘ Ανθυπασπιστή ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα της Ξάνθης και εξέπνευσε σήμερα χτυπημένος από τον κορονοϊό είναι οι στρατιωτικοί στην περιοχή.

Η Ιωάννα Ηλιάδη μίλησε με τον Βάιο Τσαπρούνη, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου σωματείου των στρατιωτικών στην περιοχή (ΕΣΠΕΕΞ) και μας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί.

Αυτό που τονίζει είναι ότι στην περιοχή, η οποία ανήκει στο Δ’ ΣΣ λαμβάνονται όλα τα μέτρα που ορίζει η πολιτεία για προφύλαξη από τον κορονοϊό και όλα τα σχετικά πρωτόκολα εφαρμόστηκαν και στην περίπτωση του 46χρονου συναδέλφου τους.

Επιλέον, ο κ. Τσαπρούνης δίνει δικευκρινίσεις για το εάν ή όχι χρειάζεται να έχουν άδεια κυκλοφορίας οι στρατιωτικοί κατά τη διάρκεια των αυστηρών μέτρων που έχει εφαρμόσει η πολιτεία και εξηγεί με ακρίβεια όλες τις περιπτώσεις.

Στρατιωτικοί Ξάνθης για κορονοϊό και νεκρό Ανθυπασπιστή

Ακούστε την συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΕΞ, πρωτοβάθμιου σωματείου της ΠΟΕΣ

 

Προηγούμενο άρθροΞάνθη: Νεκρός στρατιωτικός από τον Covid-19
Επόμενο άρθροΚορονοϊός 3 νεκροί σήμερα στην Ελλάδα
Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi
Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).