Σακελλαροπούλου:
EUROKINISSI

Σακελλαροπούλου: “Δίνουμε ιστορική μάχη. Θα νικήσουμε”. Όσα είπε η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για την 25η Μαρτίου αλλά και τον κορονοϊό

Μήνυμα προς όλους τους Έλληνες έστειλε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με διάγγελμά της, για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, αλλά και για την απειλή που συνιστά για την ελληνική κοινωνία η πανδημία του κορονοϊού.

Σακελλαροπούλου: Το “εμείς” μπροστά από το “εγώ”

“Η 25η Μαρτίου είναι μέρα ανεξίτηλα χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη. Με την επανάσταση του 1821 ενάντια στον οθωμανικό δεσποτισμό, ο λαός μας διεκδίκησε και κέρδισε οριστικά το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του. Ο αγώνας του ’21 και οι θυσίες των προγόνων μας άνοιξαν τον δρόμο για ένα σύγχρονο κράτος, που σήμερα βρίσκεται στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και είναι εγγυητής σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια”

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το διάγγελμά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και συνέχισε με τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το «εμείς» πρέπει να μπει μπροστά από το «εγώ».

Όπως ανακοίνωσε στο διάγγελμά της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου αναπόφευκτα δεν θα έχει, λόγω κορονοϊού, τις καθιερωμένες παρελάσεις.

Τόνισε όμως πως “παρελαύνουν μπροστά μας, και μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα: οι ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν χωρίς να προσδοκούν όφελος ή αναγνώριση”, στην προσπάθεια προστασίας του υπέρτατου αγαθού που είναι η δημόσια υγεία.

Σακελλαροπούλου: Τι είπε για τον κορονοϊό

Αναφερόμενη στα αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, είπε: “Τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και τα περιθώρια περιορισμού των ατομικών ελευθεριών ορίζονται στο Σύνταγμα και στον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”

Ενώ συνέχισε “Είμαι σίγουρη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μέτρων. Και θα τα τηρήσει σχολαστικά, όσο οδυνηρά κι αν είναι, αφού αποτελούν τον μόνο τρόπο, ώστε να αντιμετωπισθεί η πανδημία”.

Οι δηλώσεις της για την πανδημία που πλήττει την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, συνεχίζονται

“Καταλαβαίνω ότι υπάρχει φόβος. Τόσο για τις ζωές και την υγεία μας όσο και για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης. Δεν θα τον αφήσουμε να μας κυριεύσει. Μένοντας σπίτι, προφυλάσσουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και άλλους.

Ταυτόχρονα πρέπει να διατηρήσουμε αποθέματα συνοχής και αλληλεγγύης. Το «μακριά ο ένας από τον άλλον» να μην μετατραπεί σε παραμέληση ή άγνοια των συμπολιτών μας. Ας βοηθήσουμε ιδίως τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, τους το χρωστάμε.”

“Δίνουμε ιστορική μάχη. Θα νικήσουμε”

Η κ. Σακελλαροπούλου έκλεισε το διάγγελμά της δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα:

“Σήμερα οι Έλληνες δίνουμε μια ακόμη ιστορική μάχη και θα νικήσουμε. Είμαι σίγουρη ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.”