Εορτολόγιο σήμερα Παρασκευή 25/9 Ποιοι γιορτάζουν - Δείτε τα ονόματα και στείλτε σε φίλους και γνωστούς πρωτότυπες ευχές για την ονομαστική τους γιορτή Πρωταπριλιά Εορτολόγιο 1 Απριλίου Ποιος γιορτάζει 2/4 Καιρός

Πρωταπριλιά Εορτολόγιο 1η Απριλίου Ποιος γιορτάζει 2/4 στην Ορθόδοξη Εκκλησία – Μην ξεχάσετε να ευχηθείτε – Καιρός

Πρωταπριλιά Εορτολόγιο 1η Απριλίου – Γιορτή σήμερα – Ποιος γιορτάζει 1/4

Δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή.

Εορτολόγιο Απριλίου: Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, Μαρτύρων Γεροντίου και Βασιλείδου

  • Οσία Μαρία η Αιγυπτία
  • Όσιος Μακάριος ο ομολογητής ηγούμενος ιεράς Μονής Πελεκητής
  • Άγιοι Γερόντιος και Βασιλείδης
  • Άγιος Πολυνίκης

Πρωταπριλία Εορτολόγιο 1η Απριλίου Ποιος γιορτάζει – Οσία Μαρία η Αιγύπτια

Η Οσία Μαρία γεννήθηκε στην Αίγυπτο και έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Ιουστινιανού (527 – 565 μ.Χ.). Κατά τα πρώτα δεκαεπτά χρόνια στην έρημο, πάλεψε πολύ σκληρά για να νικήσει τους λογισμούς και τις επιθυμίες της. Είχε πολλές επιθυμίες φαγητών, ποτών και πολλούς λογισμούς που την ωθούσαν προς την πορνεία.

Ύστερα από σκληρό αγώνα, με τη Χάρη του Θεού και την συνεχή προστασία της Παναγίας, ελευθερώθηκε από τους λογισμούς και τις επιθυμίες, οπότε μεταμορφώθηκε το λογιστικό και παθητικό μέρος της ψυχής της, καθώς επίσης εθεώθηκε και το σώμα της.

Λόγω της μεγάλης πνευματικής της καταστάσεως στην οποία έφθασε η Οσία Μαρία, έλαβε από τον Θεό το διορατικό χάρισμα.

Πρωταπριλιά Εορτολόγιο 1 Απριλίου Ποιος γιορτάζει 2/4 Καιρός

Ο Καιρός σήμερα 1 Απριλίου 2020

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ , από τα βόρεια – βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην κεντρική και βόρεια χώρα (της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου), τις ισχυρές βροχές και κατά τόπους τις σποραδικές καταιγίδες, καθώς και τις πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια χώρα ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι που θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ, τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους, πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

1 Μαρτίου Ημέρα Γαστρονομικού Βιβλίου

Η Ημέρα Γαστρονομικού Βιβλίου ή Φεστιβάλ Γαστρονομικού Βιβλίου γιορτάζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής την 1η Απριλίου κάθε χρόνου, με αφορμή τη γέννηση του 1755 του Γάλλου δικηγόρου, δικαστικού και πολιτικού Ζαν Μπριγιά-Σαβαρέν (1755-1826), συγγραφέα του περίφημου οκτάτομου έργου περί γαστρονομίας «Η φυσιολογία της γεύσης ή μελέτη περί της υψηλής γαστρονομίας, έργο ιστορικό, θεωρητικό και για καθημερινή χρήση».

Η ιδέα ανήκε στην Αμερικανίδα βιβλιοθηκονόμο και συγγραφέα Τζούντιθ Χόφμπεργκ (1934-2009), την οποία υλοποίησε η Γαλλίδα καλλιτέχνιδα Μπεατρίς Κορόν το 2000.

Εορτολόγιο 2 Απριλίου – Γιορτή σήμερα – Ποιος γιορτάζει 2/4

Τίτος, Τίτης, Τίτα, Τίτη *

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

Εορτολόγιο Απριλίου: Οσίου Τίτου του θαυματουργού

  • Όσιος Τίτος ο Θαυματουργός
  • Άγιοι Αιδέσιος και Αμφιανός οι αυτάδελφοι
  • Άγιος Πολύκαρπος
  • Όσιος Γρηγόριος ο εν Νικομήδεια ασκήσας
  • Αγία Θεοδώρα η Παρθενομάρτυρας

Εορτολόγιο 2 Απριλίου Ποιος γιορτάζει – Γιορτή σήμερα 2/4 – Όσιος Τίτος ο Θαυματουργός

Ο Όσιος Τίτος είχε ψυχή με θερμή αγάπη στο Θεό και τον πλησίον. Τροφή του ήταν να πράττει με κάθε τρόπο το θέλημα του ουρανίου Πατέρα και να χρησιμοποιεί τη ζωή του για την ηθική και πνευματική οικοδομή των αδελφών του.

Όταν έγινε μοναχός, έλαμψε με την φιλάδελφη συμπεριφορά του, την πραότητα και την επιείκεια. Ήταν χαρακτήρας που γνώριζε να παραβλέπει, να μακροθυμεί, να ανέχεται, να συνδιαλέγεται, να διαλύει τις παρεξηγήσεις, να κερδίζει γρήγορα την εμπιστοσύνη και να κατακτά τις καρδιές των άλλων.

Έτσι, έγινε πνευματικός ηγέτης μεγάλης αποδοχής και πλήθος λαϊκών και μοναχών ζητούσαν να ωφεληθούν από την συντροφιά του.

Μάλιστα, ο Θεός αντάμειψε την καθαρότητα της ψυχής και της ζωής του με το χάρισμα να θαυματουργεί.

Αφού έμεινε σταθερός στην πίστη μέχρι τέλους της ζωής του, αποδήμησε στον Κύριο, αφήνοντας πίσω του πολλούς μιμητές.

Πρωταπριλιά Εορτολόγιο 1 Απριλίου Ποιος γιορτάζει 2/4 Καιρός

Διαβάστε για όλες τις αργίες και κινητές εορτές  του 2020 κάνοντας κλικ ΕΔΩ