ΠΟΕΣ: Επέκταση άδειας ειδικού σκοπού

ΠΟΕΣ: Την επέκταση άδειας ειδικού σκοπού, για να μη μένουν τα παιδιά των στρατιωτικών με τους παππούδες ζητάει η Ομοσπονδία

Την επέκταση άδειας ειδικού σκοπού σε στρατιωτικούς που τα παιδιά τους δεν είναι εγγεγραμμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς ή παιδικούς σταθμούς, ζητάει με νέα της επιστολή η ΠΟΕΣ, καθώς, όπως δηλώνει οι γονείς αυτών των παιδιών αναγκάζονται να τα αφήνουν στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, θέτοντάς τους με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο.

ΠΟΕΣ: Επέκταση άδειας ειδικού σκοπού

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕΣ, έχει καθοριστεί η άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς με εγγεγραμμένα σε σχολικές δομές τέκνα, όχι όμως και σε γονείς που είτε για οικονομικούς είτε για προσωπικούς λόγους, δεν έχουν προβεί σε εγγραφή των παιδιών τους σε κάποιο βρεφικό, βρεφονηπιακό, ή παιδικό σταθμό.

Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά αυτά αναγκάζονται, όταν οι γονείς πηγαίνουν στις εργασίες τους, να μεταφέρονται για φύλαξη στο σπίτι των παππούδων και των γιαγιάδων τους.

Η ΠΟΕΣ συνεχίζει υπογραμμίζοντας, πως κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο αυτές τις μέρες, καθώς λόγω ηλικίας, οι γονείς των εργαζομένων θεωρούνται ευπαθής ομάδα, συνεπώς είναι και πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό.

Στα πλαίσια του “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”, όπου ειδικά οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με πιθανούς θετικούς ασθενείς του κορονοϊού, η φύλαξη των παιδιών δεν κάνει ασφαλές το περιβάλλον του σπιτιού.

Η Ομοσπονδία κλείνει τονίζοντας πως οφείλουμε να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες στο οικογενειακό μας περιβάλλον αλλά και να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από ένα μη υγιές περιβάλλον, προστατεύοντάς τα από το να γίνουν τα ίδια φορείς του ιού.