ΠΟΕΣ: Οι ανησυχίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, σε νέα ανακοίνωση

Τις ανησυχίες της σχετικά με τον κορονοϊό και τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωσή του εκφράζει σε νέα ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ.

ΠΟΕΣ: Ανησυχία για τον κορονοϊό

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣ εκφράζει την ανησυχία πολλών στρατιωτικών “για το γεγονός ότι, παρότι εδώ και ημέρες εκδόθηκαν οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς των Γενικών Επιτελείων, που αφορούν στα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του COVID-19”, οι ίδιοι δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί.

Συνεχίζει τονίζοντας, πως χωρίς κάποια επίσημη ανακοίνωση, οι Διοικήσεις λειτουργούν αυτοβούλως και χωρίς να δίνουν την πρέπουσα προσοχή στις οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με αποτέλεσμα το προσωπικό να βρίσκεται δικαιολογημένα σε σύγχυση και αγωνία.

Τέλος, ζητάει την επίλυση των προβλημάτων με δημοσιοποίηση όσον το δυνατόν περισσοτέρων κατευθύνσεων, προς αποφυγή δια ζώσης επαφής των προσώπων, σαν μέτρο προφύλαξης κατά του κορονοϊού.

Στα πλαίσια αντιμετώπισης αυτής της πρωτόγνωρης για όλη την ανθρωπότητα, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΣ, εξάπλωσης του κορονοϊού, συνεχίζει θέτοντας βασικά ερωτήματα μελών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται έχει να κάνει με τις γυναίκες στρατιωτικούς που βρίσκονται στους πρώτους μήνες κύησης, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί το πότε θα πάρουν την άδεια κύησης που δικαιούνται, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα.

Εν συνεχεία, ζητούνται διευκρινίσεις για το τι οφείλουν να κάνουν τα στελέχη που στο οικογενειακό τους περιβάλλον διαμένουν με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως οριοθετήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των οποίων και εγκυμονούσες ή άτομα μεγαλύτερα των 60 ετών.

Πρέπει, επίσης, να υπάρξουν οδηγίες και για τα στελέχη που στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να παρουσιαστούν στις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές (ΑΥΕ) των Κλάδων προς κρίση τους (πχ λήξη μακράς αναρρωτικής άδειας), καθώς ακόμη δεν υπάρχει ενημέρωση για το πώς θα μετακινηθούν ή αν θα ανασταλλούν οι διαδικασίες.

Η ΠΟΕΣ ζητά γρήγορη απάντηση από τους αρμόδιους φορείς, Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ και ΥΠΕΘΑ, καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού αποτελεί το πιο σημαντικό και επείγον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αυτές τις ημέρες.

Τέλος, σε ανακοίνωση της προς όλους τους στρατιωτικούς, τους καλεί να επεξεργάζονται κάθε πληροφορία με προσοχή, να πειθαρχούν στις οδηγίες των αρμόδιων και να ενημερώσουν άμεσα τα Διοικητικά Συμβούλια των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών ή την Ομοσπονδία, εάν αντιληφθούν ότι οι δοθείσες εντολές δεν τηρούνται.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»