Πάσχα 2020: Τι μέτρα έχουν ληφθεί – Πάσχα στο σπίτι δηλώνει ο Πέτσας – Χαρδαλιάς “Προσευχόμαστε από το σπίτι μας, μένουμε πιστοί στο στόχο”

Παρά την επιθυμία της πλειοψηφίας των πολιτών να γιορτάσει το Πάσχα στο χωριό ή το εξοχικό του, η κυβέρνηση αποφάσισε πως απαγορεύεται οριστικά η πασχαλινή έξοδος, καθώς η μάχη κατά του κορονοϊού αναμένεται να κορυφωθεί στη διάρκεια του Απριλίου και προέχει η φυσικά η προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πάσχα 2020: Τι μέτρα έχουν ληφθεί

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών “Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά και στις Εκκλησίες, ούτε θα σουβλίσουμε το παραδοσιακό αρνί στις αυλές. Φέτος θα κάτσουμε σπίτι. Έχουμε χρόνια να γιορτάσουμε”

Συνέχισε σχετικά με τις πασχαλινές διακοπές λέγοντας: “Φέτος το Πάσχα είναι αλλιώς. Δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές. Η Ιερά Σύνοδος είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση. Εξετάζουμε να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Ζούμε μια ιστορική στιγμή”

Πάσχα 2020 Χαρδαλιάς: Μένουμε πιστοί στο στόχο

Με την παράκληση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σπάσουμε την αλυσίδα του κορονοϊού, ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς.

Όπως είπε: “Φέτος δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε, δεν θα πάμε σε εκκλησίες. Θα γιορτάσουμε από το σπίτι για να προστατεύσουμε τους γύρω μας. Οι μέρες μεγαλώνουν, ο καιρός βελτιώνεται. Θα είναι λάθος να βγούμε έξω. Μένουμε πιστοί στο στόχο, μένουμε σπίτι και βγαίνουμε έξω για να καλύψουμε συγκεκριμένες ανάγκες”

Μη μπορώντας να κρύψει την ενόχληση του, για την στάση πολλών πολιτών που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να συμμορφωθούν με τα μέτρα και ψάχνουν αφορμές για να φύγουν από το σπίτι τους, ο Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε:

“Είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μια έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους” διαβεβαιώνοντας ότι θα έρθουν περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού αν δεν τηρηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας εν όψει του Πάσχα “Θα είναι μόνοδρομος” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά των πολιτών, θέτει σε κίνδυνο και άλλες περιοχές που ενδεχομένως δεν έχουν πληγεί ακόμη από τον κορονοϊό

“Περπατάμε πάνω σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και η όποια απερισκεψία ή όποια λάθος επιλογή μπορεί να αποβεί ολέθρια.”

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»