Ξάνθη: Νεκρός στρατιωτικός από τον Covid-19 Παυσανίας Ζακολίκος

Ξάνθη: Νεκρός στρατιωτικός από τον Covid-19 σύμφωνα με πληροφορίες από τα περιφεριακά μέσα  – Υπέκυψε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ξάνθη: Νεκρός στρατιωτικός από τον Covid-19

Και δεύτερος νεκρός στην Ξάνθη από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το xanthinews.gr  Πρόκειται για τον στρατιωτικό του Δ’ ΣΣ που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Υπέκυψε σήμερα το πρωί και ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τον διοικητή στην μονάδα όπου υπηρετούσε την Ξάνθη, κατα τη διάρκεια της πρωινής αναφοράς.

Την είδηση επιβεβαιώνουν και πηγές από το ΓΕΣ λέγοντας ότι πρόκειται για τον πρώτο στρατιωτικό, προερχόμενο από τους ΕΜΘ θύμα του κορονοϊού, ο οποίος έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή.

Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του covid-19 στην χώρα μας.

Στρατιωτικοί Ξάνθης: Τι λένε για τον κορονοϊό και τον νεκρό Ανθυπασπιστή

Το στέλεχος του Δ’ ΣΣ είχε προσέλθει στο νοσοκομείο πριν λίγες μέρες και παρέμενε στο σπίτι του ενώ όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή του έκανε το τέστ το οποίο βγήκε θετικό.

Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέληξε.Ξάνθη: Νεκρός στρατιωτικός από τον Covid-19

Σε Καραντίνα χωριό στην Ξάνθη

Υπενθυμίζεται ότι χθες αναφέρθηκε το πρώτο θύμα από τον κορονοϊό στην Ξάνθη, ενώ ήδη μπήκε σε καραντίνα ολόκληρο χωριό, το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης, η πλειοψηφία των κατοίκων στο οποίο είναι Έλληνες Πομάκοι.

Ο συνολικός πληθυσμός των εγκλωβισμένων συμπολιτών μας υπολογίζεται περίπου στις 3.000.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσεπέλης μιλώντας στο ethnos.gr ο οποίος εκτίμησε την κατάσταση που δημιουργείται πλέον στην περιοχή και έδωσε την δική του εξήγηση για το πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Ξάνθης.

«Ηταν φορείς και δεν το γνώριζαν»

«Η κατάσταση θα είναι δύσκολη τις επόμενες ημέρες για τα χωριά της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Ξάνθης αλλά και σε περιοχές όπου είχαμε μαζικές επιστροφές στις εστίες τους ξενιτεμένων εργαζομένων.

Πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται σε Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Τουρκία και επαναπατρίστηκαν για να βρεθούν κοντά στις οικογένειες τους.

Πολλοί από αυτούς φαίνεται πως ήταν φορείς και δεν το γνώριζαν και έτσι ξεκίνησε το πρόβλημα. Πρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό έχει υπάρξει μετάδοση του ιού σε άλλα μέλη της κάθε οικογένειας και συνολικά της κοινότητας».