ΓΕΣ: Τι συζητά για τις μεταθέσεις στρατιωτών Μαρτίου 2020 ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ Στρατιώτες Στρατιωτική θητεία: ΠΡΟΣΟΧΗ-Αλλαγές για πολύτεκνους -αντιρρησίες

ΓΕΣ: Τι συζητά για τις μεταθέσεις στρατιωτών Μαρτίου 2020 που έλαβαν αναβολή εκτέλεσης έως τις 27 Μαρτίου – Αγωνιούν οικογένειες και υπό μετάθεση στρατιώτες

ΓΕΣ: Τι συζητά για τις μεταθέσεις στρατιωτών Μαρτίου 2020

Αποσπασματικά είναι μάλλον τα μέτρα που λαμβάνονται σε ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ για την συμμόρφωση στις κυβερνητικές επιταγές, αναφορικά με τους στρατιώτες.

Χθες ανακοινώθηκε ότι κόβονται οι 15νθήμερες άδειες των νεοσυλλέκτων οι οποίοι ξεκίνησαν να ορκίζονται σήμερα στις Μονάδες. Παράλληλα θα κοπούν και οι έξοδοι σε όλους τους στρατιώτες ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να μεταφέρουν τον κορονοϊό εντός στρατοπέδου.

Ωστόσο δεν έχει υπάρξει καμία πρόβλεψη για τους στρατιώτες που παρουσιάστηκαν τον Νοέμβριο του 2019 και ήδη έχουν ενημερωθεί ότι μετατίθενται.

Η εκτέλεση των μεταθέσεών τους πήρε αναβολή μέχρι τις 27 Μαρτίου λόγω της τουρκικής προκλητικότητας σε Έβρο και νησιά. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι λήγει σε 4 ημέρες από σήμερα η ημερομηνία της αναβολής και θα πρέπει να εκδώσουν εισιτήρια για να μεταβούν στις μονάδες που μετατίθενται, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα ακόμα γι αυτό το προσωπικό/

Σε ερώτημα που θέσαμε αρμοδίως στο ΓΕΣ λάβαμε την απάντηση ότι θα αποφασίσει σύντομα ο Αρχηγός ΓΕΣ σε συνεννόηση με την Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Επίζουμε να καταφέρουν να κάνουν τη συνενννόηση εντός της ημέρας, καθώς η αγωνία τόσο των στρατευμένων όσο και των οικογενειών τους που ανησυχούν για το πώς θα μετακινηθούν τα τέκνα τους, χτυπάει κόκκινο.

 

Προηγούμενο άρθροΆσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2020: Έπεσε «θύμα» του COVID-19
Επόμενο άρθροΕπίδομα 800 ευρώ: Ελεύθεροι επαγγελματίες ανά ΚΑΔ Άνεργοι
Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi
Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).