Να αντιγράψουμε τους Τούρκους προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος, στο θέμα της κατασκευής τείχους στα σύνορα

Ο στρατηγός Κωσταράκος εξέφρασε δημόσια την άποψη ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί στον Έβρο τείχος ανάλογο του τουρκικού τείχους στη Συρία.

Δείτε τι έγραψε σχετικά στο Facebook

Νομίζω ότι αξίζει να δούμε ολοι πως κατασκεύασαν οι Τούρκοι το δικό τους τείχος στα νότια σύνορα τους. Αξίζει κατά τη γνώμη μου να εξετάσουμε και αυτή την ιδεα εφόσον μάλιστα εξασφαλισθεί χρηματοδότηση της ΕΕ.

Αν όχι σε ολόκληρη την συνοριακή γραμμή, τουλάχιστον στα σημεία που απαιτείται. Ασφαλώς στη δίκη μας περίπτωση δεν απαιτείται όλος αυτός ο πολεμικός θανατηφόρος εξοπλισμός πάνω ή γύρω από το τείχος. Το τείχος από μόνο του θα αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο.

Κωσταράκος: Να αντιγράψουμε τους Τούρκους

Εφημερίδα «Βατάν» της 28 Σεπ

Το Τουρκικό τείχος έφτασε στο τέλος !

Κατά μήκος του τείχους όπου έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας με παρατηρητήρια και κάμερες, στρατιώτες φυλάνε σκοπιά με Γερμανικούς σκύλους Κ9.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί το τείχος μήκους 911 χιλιομέτρων στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, για την πάταξη της τρομοκρατίας, λαθρεμπορίου και λαθρομετανάστευσης.

Με τον τρόπο αυτό τα σύνορα με τη Συρία, που εκτείνονται από το Χάταϊ μέχρι το Σίρνακ, έχουν πλεχτεί με τσιμεντόλιθους πλάτους 2 μέτρων, ύψους 2 μέτρων και βάρους 7 τόνων. Όταν κλείσει η γραμμή των συνόρων από τη μια άκρη μέχρι την άλλη, μετά από το τείχος της Κίνας (8850μ) και των ΗΠΑ-Μεξικού (3500μ) , θα είναι το τρίτο μακρύτερο τείχος στον κόσμο.

Τα 200 χιλιόμετρα τείχους κατασκευάστηκε από το ΥΕΘΑ και τις Νομαρχίες και το υπόλοιπο από την κατασκευαστική εταιρία ΤΟΚΙ. Σε κάθε 300 μέτρα κατασκευάστηκε ένα έξυπνο παρατηρητήριο, το οποίο εξοπλίστηκε από τη «ASELSAN» με συσκευές ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας.

Στα παρατηρητήρια έχουν εγκατασταθεί πολυβόλα, θερμικές κάμερες και συστήματα ανακοινώσεων, ενώ η πάνω του τείχους έχει καλυφθεί με σύρματα ξυραφιού.

Οι ύποπτοι που πλησιάζουν στα 300 μέτρα, τους γίνεται προειδοποίηση στα Αραβικά, Τουρκικά και Αγγλικά και στη συνέχεια ενεργοποιείται το αυτόματο σύστημα βολών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από πηγές ασφαλείας, γενικά τα μέτρα ασφαλείας της χώρας στα σύνορα με τη Συρία έχουν αυξηθεί, λόγω του εμφυλίου πολέμου στη Συρία αλλά και των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων. Στο πλαίσιο αυτό έχει κατασκευαστεί το τείχος από μπετόν σε μήκος 911 χιλιομέτρων.

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία