Κορονοϊός 10 νεκροί στην Ελλάδα – 4 σε μια ημέρα – Το δέκατο θύμα από τον κορονοϊό στη χώρα μας κατέληξε αργά  σήμερα, στο νοσοκομείο της Πάτρας.


Κορονοϊός 10 νεκροί στην Ελλάδα – 4 σε μια ημέρα

Η άτυχη γυναίκα 93 ετών είναι το τέταρτο θύμα εντός ενός 24ώρου από τις επιπλοκές της νόσου. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα, που χάνει τη ζωή της στην Ελλάδα από τον ιό.

Προερχόταν από την Ηλεία ως επαφή με τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως πέθαναν τρεις άνθρωποι, δύο στην Αθήνα και ένας στην Κοζάνη.

Και οι τρεις νεκροί ήταν άνδρες ηλικιωμένοι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 31 όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Στο σύνολο τα κρούσματα ανέρχονται 495 και 84 εξ αυτών είναι απροσδιόριστης πηγής, τα οποία προκαλούν και τον μεγαλύτερο προβληματισμό.

Realshave.gr

Τα περισσότερα είναι στην Αθήνα και μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 7.200 δείγματα.

Σε 90 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται, 20 εξ αυτών διασωλημένοι σε ΜΕΘ, Τα 72 έτη είναι ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε την έκκληση για αποφυγή των μετακινήσεων σε επαρχία και νησιά. «Οι προβλέψεις μας παραμένουν σταθερές για την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας.

Αν ο αριθμός αλλάξει εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία τηρούμε όλοι αυτά τα μέτρα Δεν είναι διακοπές. Σας παρακαλώ το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανένα σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Αυτές οι συμπεριφορές υποβαθμίζουν την όλη προσπάθεια», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

  • Από το Σάββατο επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων.
  • Απαγορεύεται απόπλους και κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής στην ελληνική επικράτεια. Όσα είναι σε πλεύση να καταπλεύσουν μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
  • Το Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές.
  • Από Δευτέρα μειώνεται κατά 50% η παραγωγή στις λαϊκές και απόσταση πέντε μέτρα ανά πάγκο.
  • Από Δευτέρα ένας πελάτης στα σούπερ μάρκετ ανά 15 τ.μ. αντί για 10 τ.μ.