Κορονοϊός 2020: Τι παρακολουθεί ο αμερικανικός στρατός στην Ευρώπη

Κορονοϊός: Τι παρακολουθεί ο Στρατός των ΗΠΑ στην Ευρώπη ενόψει της επικείμενης άσκησης DEFENDER-Europe 20

«Παρακολουθούμε στενά την τρέχουσα κατάσταση με τον κορονοϊό COVID-19 και την πιθανή επίδρασή του σε όλους μας», δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης  σε ευρωπαίους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος Andrew Rohling, νούμερο «δυο» στην ιεραρχία των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη μετά τον στρατηγό Cavoli.

Κορονοϊός: Τι παρακολουθεί ο Στρατός των ΗΠΑ στην Ευρώπη

Μιλώντας για την μεγαλύτερη άσκηση που διοργανώνεται στην Ευρώπη με την επωνυμία DEFENDER-Europe 20, ο υποστράτηγος Andrew Rohling υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στελέχη ή μέλη των οικογενιών του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη που να έχουν πληγεί ή επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο από τον ιό.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι αμερικανικές  δυνάμεις συνεργάζονται στενά με τις άλλες χώρες για να αποτρέψουν τηνε ξάπλωση του ιού.

Ερωτηθείς εάν θα ληφθούν περισσότερα μέτρα κατά τη διάρκεια της άσκησης DEFENDER-Europe 20 διαπίστωσε πως μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο, αφού οι υποδοχή των υλικών, οι μετακινήσεις, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που παίρνουν μέρος (σ.σ. μεταξύ των οποίων και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης) παραμένουν ανοιχτά. 

Εντός της περιοχής που υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη USAREUR, μόνο η Γεωργία και το Ισραήλ έχουν θεσπίσει ταξιδιωτικούς περιορισμούς που απαγορεύουν αφίξεις από την Ιταλία και οι περιορισμοί αυτοί δεν έχουν επί του παρόντος κανένα αντίκτυπο στην άσκηση DEFENDER-Europe 20.

Επιπλέον τόνισε ότι εφόσον απαιτηθεί, τα σχέδια της άσκησης DEFENDER-Europe 20 παρέχουν ήδη μια ισχυρή ιατρική υποστήριξη, την οποία μπορούν να την προσαρμόσουν εάν απαιτηθεί στα σχέδια για την προστασία της δημόσιες υγείας στις χώρες συμμάχους.