Κορονοϊός Ελλάδα: Τρίτος νεκρός 67χρονος στη Ζάκυνθο

Κορονοϊός Ελλάδα: 4ος νεκρός ανακοινώθηκε σήμερα – Ραγδαία εξάπλωση σημειώνει ο ιός Covid-19 στην χώρα μας που βρίσκεται ήδη σε απομόνωση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέταρτος νεκρός λόγω του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 53χρονος από την Κοζάνη ο οποίος ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο Καστοριάς, είχε υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Κορονοϊός Ελλάδα: Ραγδαία εξάπλωση

Στην τελευταία επίσημη ενημέρωση – χθες το βράδυ – σχετικά με τον κορονοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί 38 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 228.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα, μέχρι και χθες, 57 νοσηλεύονταν, οι πέντε ήταν διασωληνωμένοι και οι 8 είχαν πάρει εξιτήριο, με τα περισσότερα κρούσματα να είναι στην Αθήνα.

Παράλληλα, συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό αλλά και να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ενώ ανέφερε ότι θα πλήξει κυρίως τους ανθρώπους άνω των 70, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δε θα πληγούν και νέοι άνθρωποι. Το 51% των νοσούντων είναι άνω των 65 ετών.

Τα 22 από τα νέα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση καθώς δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ενώ η πλειοψηφία αυτών βρίσκεται στην Αθήνα.

Νωρίτερα χθες το πρωί, ανακοινώθηκαν δύο θάνατοι που προέκυψαν από την επιδημία του κορονοϊού.

Πρόκειται για 90χρονο Έλληνα πολίτη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Ο τρίτος νεκρός από τον Covid-19 στην Ελλάδα είναι 67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.