25η Μαρτίου: Η ημερήσια διαταγή ΥΕΘΑ από την Αθήνα – Δεν πήγε τελικά στον Έβρο όπως φημολογείτο, παρέμεινε στο γραφείο του

25η Μαρτίου: Η ημερήσια διαταγή ΥΕΘΑ από την Αθήνα

Δεν βρέθηκε τελικά στο πλευρό των ακριτών και των στελεχών στις Καστανιές Έβρου, όπως φημολογείτο τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για να εορτάσει την Εθνική επέτειο.

Παρέμεινε στην Αθήνα στο γραφείο του από όπου απηύθυνε και την ημερήσια διαταγή, η οποία αναφέρει.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα, ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική αλλά το νόημα είναι το ίδιο.

Καλούμαστε να αντλήσουμε έμπνευση και δύναμη από το παράδειγμα των ηρώων του ’21 για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες απειλές της εποχής μας, τις μεγάλες δοκιμασίες της δικής μας ιστορικής συγκυρίας.

Έτσι ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος να γράψει κάποτε ότι τον Μάρτιο του 2020, 199 χρόνια από τον Μάρτιο του 1821, οι Έλληνες ενώθηκαν, αγωνίστηκαν και κατάφεραν πρώτα να διατηρήσουν το απαραβίαστο των συνόρων απέναντι σε μια μεθοδική και οργανωμένη απόπειρα εισβολής και έπειτα να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη διασπορά στο εσωτερικό της χώρας,ενός φονικού ιού που έφερε ολόκληρο τον κόσμο στα όρια των αντοχών του.

Με αίσθημα ατομικής ευθύνης και αλληλεγγύης προς το διπλανό μας. Με πίστη, σθένος και αποφασιστικότητα. Με ψηλά το κεφάλι και ψηλά τη σημαία, ας θυμηθούμε αυτούς που αγωνίσθηκαν για να κάνουν την Ελλάδα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος και ας φανούμε αντάξιοί τους, γράφοντας την δική μας ιστορία.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Ανταποκρίνεστε καθημερινά, πλήρως και αποτελεσματικά στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, εκπληρώνοντας την αποστολή σας στο ακέραιο, εξασφαλίζοντας για τους πολίτες της Πατρίδας μας, όχι απλώς το αίσθημα, αλλά τη βεβαιότητα της ασφάλειας από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή.

Με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, θέλω να εκφράσω το θαυμασμό και τις ευχαριστίες μου σε όλους εσάς, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, για το καθημερινό σας έργο, στο πλαίσιο εκτέλεσης της αποστολής σας. Ιδιαίτερα, σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον Έβρο, στα νησιά και στα νοσοκομεία μας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο αγώνας σας και οι προσπάθειές σας έχουν πλημμυρίσει με υπερηφάνεια όλο τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι η ελευθερία του είναι εξασφαλισμένη και αδιαπραγμάτευτη.

Σας καλώ όλους να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, θέρμη, σθένος και αγάπη, την συνεισφορά σας προς την Πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο και να γνωρίζετε ότι ο Ελληνικός Λαός σας εμπιστεύεται και σας αγαπά, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούσαν, αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας.

Ας αποτελέσουν φωτεινό οδηγό για μας τα λόγια του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη προς τους νέους στην αρχαία Πνύκα, ώστε να εκπληρώσουμε το δικό μας χρέος προς την Πατρίδα και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων: «Εμείς φυτέψαμε το δέντρο. Σε σας απομένει να το φροντίσετε να μην ξεραθεί. Σε σας μένει να ισώσετε και να στολίσετε τον τόπο που εμείς ελευθερώσαμε».

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις!

Ζήτω το Έθνος!

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία