Ενόχληση ΙΣΑ από δημοσίευμα

Ενόχληση ΙΣΑ από δημοσίευμα και όχι από δημόσια ανάρτηση άρθρου συνταγματάρχη απο το ΚΒΙΕΣ για τον COVID-19 – Δεν απαντά επί της ουσίας

Ενόχληση ΙΣΑ από δημοσίευμα

Την ενόχλησή του από την αναδημοσίευση δημόσιας πρόσκλησης συνταγματάρχη από το ΚΒΙΕΣ που αμφισβητούσε ευθέως τα στοιχεία από την ενημέρωση της κοινής γνώμης και ζητούσε τη συγκρότηση επιστημονικής ομαδας για τη διερεύνηση- μελέτη επιστημονικών προβλημάτων που σχετίζονται με την δριμεία εξάπλωση του COVID-19, εξέφρασε με επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος ΑΘηνών.

Ο συνταγματάρχης Διονύσιος Σολωμός είχε δημοσιεύει στο Facebook κάποιες σκέψεις του τις οποίες και αναδημοσίευσε το Armyvoice.gr.

Με αυτές επεσήμανε ότι « ο αριθμός των δημοσιευμένων σε καθημερινή βάση κρουσματων απο το Υπουργείο Υγείας στην Ελλάδα είναι προσχηματικός, καθοσον η αύξηση του είναι συνάρτηση της αύξησης των διαγνωστικών τεστ, τα οποία στην Ελλάδα είναι περιορισμένα, κατά βαση λόγω της χρεοκοπίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Επομένως, εάν κάνουμε πολλά τεστ θα διαπιστώσουμε πολλά κρούσματα. Εάν όμως κάνουμε λίγα τεστ, όπως στην περίπτωση της Ελλάδος αλλά και πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα διαπιστώσουμε λίγα κρούσματα και έτσι όλα μέλι γάλα για την πληροφόρηση της Κοινής Γνώμης».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σολωμός είναι Ανώτερος Αξιωματικός του Υγειονομικού με εξειδίκευση στη Δημόσια Υγεία, απόφοιτος της Σχολής Επιστημών Υγειας του Α.Π.Θ με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Kentucky.

Χωρίς να αναφέρει λέξη για την ουσία των θεμάτων που τέθηκαν, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αντίθεσή του στην αναδημοσίευση, και στην φωτογραφία που δημοσιεύθηκε, και όχι στο περιεχόμενό της, βλέποντας πίσω από αυτή σκοπιμότητες και άλλα τέτοια τα οποία φυσικά δεν έχουν καμία βάση.

Ωστόσο μετά από παράκληση του ιδίου του συνταγματάρχη, αλλάξαμε τη φωτογραφία για να μην «σκανδαλίζεται» ο ΙΣΑ.

Η επιστολή:

Την Κυριακή 22.3.2020 στην ιστοσελίδα σας δημοσιεύθηκε άρθρο «Συνταγματάρχης από το ΚΒΙΕΣ: Τι μας κρύβουν για τον COVID-19» του φερομένου στρατιωτικού ιατρού κ. Διονυσίου Σολωμού. Επιπλέον, ενδεχόμενα σκοπίμως για τη δημιουργία εντυπώσεων, δημοσιεύεται φωτογραφία του σε χώρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου εμφαίνεται ο λογότυπος του ΙΣΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας γνωρίζουμε ότι :

Ο συγκεκριμένος κ. Διονύσιος Σολωμός δεν είναι ιατρός, δεν είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά, εξ όσων γνωρίζουμε, στρατιωτικός κτηνίατρος.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από εκδήλωση του Συνδέσμου Αποφοιτων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΑ/ΣΣΑΣ) που έλαβε χώρα προ διμήνου περίπου στα γραφεία του ΙΣΑ μετά από αίτημα του ανωτέρου Συνδέσμου και στην οποία μετείχαν απόφοιτοι της ΣΣΑΣ όλων των ειδικοτήτων (ιατροί, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, οικονομικοί, δικαστικοί κτλ).

Σας γνωρίζουμε ότι ο ΙΣΑ εναντιώνεται σε κάθε παρουσία ή δήλωση που σκοπό έχει την υπονόμευση του έργου της πολιτείας στη μάχη κατά του covid-19.

Κατόπιν όλων των παραπάνω ζητούμε από σας, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, να προβείτε άμεσα σε αντίστοιχη δημοσίευση με την οποία θα αποκαθίσταται η αλήθεια και ρητά θα αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος Δ. Σολωμός δεν είναι ιατρός, ούτε, φυσικά, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Επιπλέον ζητούμε από τον Υποστράτηγο (ΥΙ) Τάκο Παναγιώτη, Διευθυντή Υγειονομικού ΓΕΣ, προς τον οποίο και κοινοποιείται η παρούσα να λάβει τα κατά την κρίση του και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του επιβεβλημένα μέτρα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ