Εθνική Φρουρά: Ορκίστηκε ο νέος Αρχηγός Αντγος Ζερβάκης

Εθνική Φρουρά: Ορκίστηκε ο νέος Αρχηγός Αντγος Ζερβάκης ενώπιον του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας – Δεν αντάλλαξαν χειραψία

Εθνική Φρουρά: Ορκίστηκε ο νέος Αρχηγός Αντγος Ζερβάκης

Ενώπιον του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης έδωσε σήμερα το πρωί την επίσημη διαβεβαίωση λέγοντας:

«Εγώ, ο Δημόκριτος Ζερβάκης, διαβεβαιώνω επισήμως ότι θα είμαι πιστός στην πατρίδα, θα σέβομαι το Σύνταγμα και τους συνάδοντες με αυτό νόμους και ότι θα αγωνίζομαι για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Κύπρου».

Η τελετή έγινε χωρίς χειραψίες και χωρίς την παρουσία κόσμου παρά μόνο όσων ήταν απαραίτητοι για την τελετή. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιφυλάχθηκε να δεχθεί στο γραφείο του το νέο Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης παραλαβής από τον απερχόμενο Αρχηγό Ηλία Λεοντάρη στο νέο Αρχηγό Δημόκριτο Ζερβάκη, με την παρουσία επίσης μόνο του απαραίτητου κόσμου για την τελετή.

Δείτε το σχετικό video

Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού ΓΕΕΦ.

Gepostet von Υπουργείο Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας – Ministry of Defence Cyprus am Mittwoch, 18. März 2020