Δώρο Πάσχα 2020 - Επίδομα Ανεργίας ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ

Δώρο Πάσχα 2020 – Επίδομα Ανεργίας ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς – Δικαιούχοι – Ημερομηνίες

Όσο πλησιάζει το Πάσχα, τόσο αναρωτιούνται οι δικαιούχοι του Δώρου Πάσχα αλλά και των επιδομάτων για το πώς διαμορφώνονται οι ημερομηνίες καταβολής στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Δώρο Πάσχα 2020

“Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του”, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όπου ανακοίνωσε τα νέα οικομικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τον Απρίλιο.

“Θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους”, συνέχισε ενώ διευκρίνισε πως “οι επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από τις μέχρι σήμερα προβλέψεις της Πολιτείας, πρέπει να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα, στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες”.

Ακόμη, όπως δήλωσε στην περίπτωση κατά την οποία η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων σε επιχειρήσεις τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το ποσό του Δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης θα καταβληθει από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, υπάρχει η δυνατότητα για την καταβολή του δώρου Πάσχα από τους εργοδότες μαζί με το επίδομα αδείας χωρίς αυτή η μεταβολή να επιφέρει κυρώσεις. Ωστόσο όσοι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλουν, μπορούν να το καταβάλουν.

Όσον αφορά τους ήρωες των ημερών δήλωσε πως “108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση ως 10 Απριλίου”.

Επίδομα Ανεργίας – Δώρο Πάσχα 2020 ΟΑΕΔ

Όσον αφορά το επίδομα ανεργίας και το Δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ:

Στο πλαίσιο των μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ αποφάσισε να προπληρωθούν νωρίτερα τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα.

Ειδικότερα, από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 θα ξεκινήσει η προπληρωμή για το τακτικό επίδομα ανεργίας 2020, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από τις 31 Μαρτίου του 2020 (ημέρα Τρίτη) μέχρι και τις 3 Μαΐου του 2020 (ημέρα Παρασκευή).

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και η πληρωμή για το Δώρο Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Υπογραμμίζεται πως το ποσό καταβάλλεται αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από αυτούς, λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί προς αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, λόγω των έκτακτων συνθηκών, δρομολογείται η πληρωµή των συνδεδεµένων με τη ζωική παραγωγή ενισχύσεων.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη στήριξη ενός κλάδου που πλήττεται εξαιρετικά από την τρέχουσα κατάσταση, µε τους επιτελείς του υπουργείου να συζητούν ακόµα και αυξηµένη ενίσχυση.

Άλλωστε, τη δυνατότητα αυτή δίνει στα κράτη-µέλη η πρόσφατη οµόφωνη απόφαση του Συµβουλίου Υπουργών Γεωργίας, σύµφωνα µε την οποία µπορούν να εγκριθούν ειδικές αποζηµιώσεις µε ποσά µέχρι 100.000 ευρώ για κάθε εκµετάλλευση.