Γ. Πλακιωτάκης για Κω: Η Τουρκία ήθελε να προκαλέσει επεισόδιο
EUROKINISSI

Γ. Πλακιωτάκης για Κω: Με αφορμή το επεισόδιο, ο Υπ. Ναυτιλίας πέρασε σε δηλώσεις, όπου τόνισε πως η Τουρκία ήθελε να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο

Γ. Πλακιωτάκης για Κω: Η Τουρκία ήθελε να προκαλέσει επεισόδιο

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκης, ανέφερε για το συμβάν στην Κω, πως η Τουρκία θέλησε να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο, ενώ τόνισε πως για ακόμη μια φορά παραβιάζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Με αφορμή το συμβάν στην Κω, κατά το οποίο Τουρκική ακταιωρός πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς εμβόλισε σκοπίμως περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε τα εξής:

«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο. Η ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια.

Για μία ακόμη φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας. Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα».