ΓΕΣ: Ας μαζέψουν τους «θερμοκέφαλους» στον Έβρο – Σπέρνουν πανικό την ώρα που απαιτείται ψυχραιμία και μεθοδευμένες κινήσεις

Το ότι ο Στρατός με την ευρεία έννοια των Ενόπλων Δυνάμεων έχει πάρει διαζύγιο από την επικοινωνία το γνωρίζαμε χρόνια, όπως γνωρίζουμε και την αγωνία του σημερινού Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Λαλούση να βάλει τις βάσεις για να αλλάξει επιτέλους αυτό στον Στρατό Ξηράς.

Ωστόσο φαίνεται ότι το τραγικό έλλειμα χρόνων έχει προκαλέσει βλάβη στο στράτευμα, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλεύεται ακόμα και η τουρκική πλευρά, η οποία διεξάγει κανονικότατα υβριδικές/επικοινωνιακές επιχειρήσεις, οι οποίες στοχεύουν όπως είναι φυσιολογικό στο δικό μας στράτευμα.

Το θέμα είνια ότι τέτοιες επιχειρήσεις ενισχύονται στην ουσία από κάποιους θερμοκέφαλους που παίρνουν κάτι πρωτοβουλίες όπως αυτή που μας περιγράφει πατέρας στρατιώτη, ο οποίος υπηρετεί στο Δ’ ΣΣ, μακριά όμως από την 16η Μεραρχία η οποία και δέχεται μεγάλη πίεση.

ΓΕΣ: Ας μαζέψουν τους «θερμοκέφαλους» στον Έβρο

Κατώτερο στέλεχος, μετέφερε στους στρατιώτες την εικόνα ότι σχεδόν «είμαστε ένα βήμα πριν να πέσουν οι πρώτες σφαίρες και ζήτησε λίστα με όλους τους ικανούς κατηγορίας «1» (Ι1) από την μονάδα, για να τους ετοιμάσει να φύγουν για την παραμεθόριο».

Ο γονέας επικοινώνησε μαζί μας για να του μεταφέρουμε την εικόνα από την περιοχή. «Αν δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, πείτε στην ηγεσία να μαζέψει τους στρατόκαυλους γιατί μόνο κακό κάνουν με τον πανικό που δημιουργούν» μας είπε ο γονέας, ο οποίος κατάλαβε την κατάσταση.

Το μεταφέρουμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτές οι φήμες που κάποιοι δημιουργούν θα πρέπει να λάβουν ένα τέλος γιατί είναι καταστροφικές. Κι ας δώσει η ηγεσία κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα συμπεριφέρονται τα στελέχη στους στρατιώτες….

Προηγούμενο άρθροΕΕ: Βοήθεια στην Τουρκία αν σταματήσει να εκβιάζει στον Έβρο
Επόμενο άρθροΈβρος: Νύχτα κόλασης με χημικά σε ελληνικό φυλάκιο
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).