Έβρος ΤΩΡΑ 18/3 Νέα απόπειρα εισβολής - Υγειονομική βόμβα

Έβρος ΤΩΡΑ 18/3: Νέα απόπειρα εισβολής προσώπων με τη βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων – Υγειονομική βόμβα από την Τουρκία στα σύνορά μας

Έβρος ΤΩΡΑ 18/3 Νέα απόπειρα εισβολής

Την ώρα που το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως κλείνει τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Βουλγαρία, στις Καστανιές επιχειρείται ένα έγκλημα.

Περίπου 150 πρόσωπα που παραμένουν μπροστά στα ελληνικά σύνορα επιχείρησαν υποκινούμενα και υποβοηθούμενα από τις τουρκικές δυνάμεις να εισβάλουν για μια ακόμα φορά στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό που ήταν μικρότερης έντασης από αυτό που σημειώθηκε τα ξημερώματα, αντιμετωπίστηκε από την ελληνική αστυνομία με επιτυχία.

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα συζητά ότι η Τουρκία κρύβει τα κρούσματα κορονοϊού, η ένταση που επικρατεί στα σύνορά μας γεννά ερωτηματικά για το εάν πρόκειται για υγειονομική βόμβα, κατευθυνόμενη από την Άγκυρα.

Σταθακόπουλος: Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε

Ο γνωστός τουρκολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος ερμηνεύοντας την τουρκι8κή τακτική επισημαίνει:

Οι συγκεκριμένοι μετανάστες σαφώς υποκινούμενοι και βοηθούμενοι. Ήρθαν για να μείνουν εκεί, μέχρι να “περάσει” το δικό τους.

Σύμμαχός τους, ο χρόνος και η υπομονή ( Λέων Τολστόι: Πόλεμος και Ειρήνη )

Μέρκελ- Μακρόν – Τζόνσον, έδειξαν πάλι ανοχή,αναφέροντας διατήρηση της συμφωνίας του ΄15 και συνέχιση της βοήθειας για διατήρηση των εκατομμυρίων μεταναστών- προσφύγων στην Τουρκία, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Η πανδημία επ’ ουδενί αναστέλλει τα στρατηγήματα του Πολυαίνου και των Γαζήδων που εφαρμόζει ο Τούρκος Πρόεδρος, με τη μορφή σύγχρονης πολιορκίας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.