Άγημα Ακρόπολης: Μεταφορά χωρίς προφυλάξεις για COVID-19
EUROKINISSI

Άγημα Ακρόπολης: Μεταφορά χωρίς προφυλάξεις για COVID-19 καταγγέλλει η ΠΟΕΣ με επιστολή της στον Αρχηγό ΓΕΣ

Σε νέα επιστολή προς τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, δηλώνει την ανησυχία της καθώς εθεάθη υπηρεσιακό όχημα στην Ακρόπολη, χωρίς το προσωπικό να τηρεί τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό φορώντας μάσκες και γάντια.

Άγημα Ακρόπολης: Μεταφορά χωρίς προφυλάξεις για COVID-19

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το περιστατικό κατήγγειλε κάποιος ιδιώτης ο οποίος αντιλήφθηκε κίνηση υπηρεσιακού οχήματος τύπου MS 290 GD στην Ακρόπολη, προφανώς για το άγημα που καθημερινώς μεταβαίνει εκεί για την έπαρση και υποστολή της Ελληνικής σημαίας.

Όπως αναφέρθηκε, στο πήγμα του βρίσκονταν άτομα που έφεραν οπλισμό, ωστόσο δεν ακολουθούσαν τα υποτυπώδη μέτρα μείωσης της εξάπλωσης και προστασίας από τον κορονοϊό, καθώς κανείς δεν φορούσε γάντια ή μάσκες.

Ο ιδιώτης που κατήγγειλε το περιστατικό δήλωσε την απογοήτευσή του, καθώς όπως είναι φανερό τις κρίσιμες αυτές ώρες υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν είναι προστατευμένοι.

Η ΠΟΕΣ ζητά τον έλεγχο αυτής της καταγγελίας, που προφανώς αναφέρεται στο καθημερινό άγημα που μετακινείται από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, για την έπαρση και υποστολή της
Ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη.

Επισημαίνει πως εφόσον κριθεί αναγκαίο να συνεχιστεί η δραστηριότητα αυτή, τουλάχιστον ας ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης του μετακινούμενου προσωπικού.

Επίσης, προτείνει να μειΩθεί ο αριθμός του προσωπικού στα δέκα άτομα, ως μέτρο μείωσης της διασποράς της πανδημίας.