Προσλήψεις ΕΠΟΠ ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Άδειες Πάσχα στρατιωτικών 2020 Τι λέει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ΥΠΕΘΑ Επικοινωνιακή κρίση: Παναγιωτόπουλος Ερντογάν & Τάκης Χατζής Σώμα Υπαξιωματικών: Ανοιχτή επιστολή στον Νίκο Παναγιωτόπουλο 388 ΠΑΠ Θάνατος στρατιωτικού Νίκος Παναγιωτόπουλος Βάση Σούδας: Νέα συμφωνία & χρήση Αλεξανδρούπολης φέρνει ο Πομπέο

ΥΠΕΘΑ Επικοινωνιακή κρίση: Παναγιωτόπουλος Ερντογάν και δημοσιογράφος Τάκης Χατζής – Τρικυμία στην λεωφόρο Μεσογείων και ανακοίνωση διάψευσης

Μια ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας άναψε για τα καλά το φυτίλι:

«Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα μέσα Μαζικής Επικοινωνίας περί δηλώσεως του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση.

Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών».

Τι είχε συμβεί; Σύμφωνα με το Newpost.gr του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή, προχθές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος,

συνεννοήθηκε με την παραγωγή της εκπομπής «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα στην τηλεόραση του Alpha να κάνει παρέμβαση

απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί συνεννόησης ότι, «Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Καρντάκ (Ίμια).

Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ιμια) δεν θα γίνει και από την πλευρά μας».

Ωστόσο ο κ. Παναγιωτόπουλος ακύρωσε την συμφωνημένη παρέμβασή του, επικαλούμενος ξαφνική υποχρέωση.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής από τους παρευρισκόμενους ετέθη το ζήτημα αν αυτό που ισχυρίζεται ο Ερντογάν, είναι αληθές ή όχι;

Αμέσως ο Τάκης Χατζής επικοινώνησε αρχικά με μήνυμα με τον Υπουργό, τονίζοντας ότι δημοσιογραφικά κάλυψε την απουσία του αλλά ταυτόχρονα ρωτώντας τον για το συγκεκριμένο θέμα.

Η απάντηση του υπουργού στο μήνυμα ήταν: «Όχι βέβαια! (Σε σχετική ερώτηση για το αν υπήρξε συνεννόηση με τους Τούρκους). Την Παρασκευή όλη μέρα παρακολουθούσαμε το ερευνητικό σκάφος».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους και τους τηλεθεατές ότι ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την τουρκική πλευρά.

ΥΠΕΘΑ Επικοινωνιακή κρίση: Παναγιωτόπουλος Ερντογάν & Τάκης Χατζής

Μετά το τέλος της εκπομπής ο Υπουργός επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο- που βρισκόταν στην αίθουσα σύνταξης παρουσία και άλλων συναδέλφων του

που άκουγαν τη συνομιλία- τονίζοντας και πάλι ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τους Τούρκους για το ευαίσθητο θέμα των Ιμίων.

Μάλιστα επισήμανε ότι καλώς δημοσιοποιήθηκε η ενημέρωσή του από τον Τάκη Χατζή που του έστειλε μέσω μηνύματος κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Η ανάρτηση του NewPost.gr καταλήγει: «Επειδή πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα δεν θα θέλαμε να εκθέσουμε περαιτέρω τον Υπουργό ούτε να παραθέσουμε περισσότερα στοιχεία για το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας μαζί του.

Στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση μας, τα οποία αν θεωρήσουμε αναγκαίο και απαραίτητο θα τα δημοσιοποιήσουμε.

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click

«Εμείς κάναμε τη δουλειά μας επί 40 χρόνια και ουδέποτε έχουμε διαψευστεί.

στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε διασφαλίσει στον απόλυτο βαθμό όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνομιλία και το περιεχόμενο αυτής με τον Υπουργό.

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και εθνικά ευαίσθητο επιφυλασσόμαστε για τη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων.»

ΥΠΕΘΑ Επικοινωνιακή κρίση: Παναγιωτόπουλος Ερντογάν & Τάκης Χατζής