Τσουκαράκης για Νυχτερινή Αποζημίωση Ασφαλιστικό ΣτΕ -Συζητά με την Ιωάννα Ηλιάδη όλα τα τελευταία νέα για τα εργασιακά θέματα των στρατιωτικών


Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης στο Armyvoice.gr για όλες τις εξελίξεις που αφορούνμ την «τσέπη» των στρατιωτικών.

Το ΣτΕ αποφάσισε πως η κυβέρνηση συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του για το μισθολόγιο των στρατιωτικών. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τους στρατιωτικούς;

Τι θα γίνει με το νέο μισθολόγιο για το οποίο η ΠΟΕΣ έχει προσφύγει στο ΣτΕ; Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 20 Ιανουαρίου και αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση σύντομα, λέει ο κ. Τσουκαράκης.

Τι συμβαίνει με την νυχτερινή αποζημίωση, τους ελιγμούς της κυβέρνησης και τις διεκδικήσεις των στρατιωτικών.

Η πρόσφατη εξαγγελία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου για νέα ΚΥΑ και πληρωμή των νυχτερινών του 2020 χωρίς να έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, μπαίνει στο μικροσκόπιο.

Οι πρώτες αντιδράσεις και πώς σκοπεύουν να κινηθούν οι στρατιωτικοί για να διεκδικήσουν την εφαρμογή του νόμου.

Realshave.gr

Το ασφαλιστικό, είναι το πολύκροτο θέμα των ημερών. «Θα λέμε γύρνα πίσω Κατρούγκαλε», λέει ο κ. Τσουκαράκης

πως το νομοθέτημα που είναι στη διαβούλευση «τιμωρεί» όσους έχουν πάνω από 40 συντάξιμα και κυρίως όσους έχουν πάνω από 45 γιατί πέφτει το ποσοστό αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου.

Τέλος, ο κ. Τσουκαράκης θίγει το θέμα της ελλειπούς ενημέρωσης των στρατιωτικών από την υπηρεσία, για θέματα που άπτονται των εργασιακών τους δικαιωμάτων, σε αντίθεση με τις εργασιακές τους υποχρεώσεις που τις μαθαίνουν υποχρεωτικά.

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ Ανέστη Τσουκαράκη

 
Προηγούμενο άρθροΚοινωφελής εργασία 2020: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – ΟΑΕΔ
Επόμενο άρθροΕθνική Φρουρά 2020 Έτος Αυτογνωσίας και Εξωστρέφειας viral VIDEO
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).