Τράπεζα Πειραιώς: Παρέμβαση ΥΕΘΑ για να ξεκινήσει νέα σύμβαση – Ζητάει βελτίωση της προσφοράς που έχει κάνει στο υπουργείο η τράπεζα


Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Χαμηλότερες των προσδοκουμένων ήταν οι προσφορές που υπέβαλαν οι τράπεζες για να υπογράψουν σύμβαση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξασφαλίζοντας έτσι στα στελέχη καλύτερα επιτόκια, επιστροφές μέσω αγορών από πιστωτικές κάρτες και προνομιακά στεγαστικά δάνεια.

Η σύμβαση που είχαν με την τράπεζα Πειραιώς έχει λήξει από πέρυσι, ενώ στις 31 Ιανουαρίου έληξε και η παράτασή της, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ότι αναστέλλονται οι όποιες προσφορές.

Το γεγονός αυτό θορύβησε τους στρατιωτικούς και συνάμα τους απογοήτευσε, γιατί η υπηρεσία δεν φρόντισε έγκαιρα να βρει λύση.

Realshave.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε χθες επιστολή στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία έχει καταθέσει την καλύτερη προσφορά από όλους, αλλά αναλογικά πολύ χαμηλότερη από αυτήν που έληξε, και ζητάει να γίνει μια προσπάθεια βελτίωσης της προσφοράς.

Είναι βέβαιο ότι όποια τράπεζα υπογράψει τη σύμβαση θα εξασφαλίσει μεγάλα ποσά σε ρευστό, αφού μέσω αυτής θα διακινείται η μισθοδοσία του μεγαλύτερου μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι τώρα αναμένεται η απάντηση της Πειραιώς. Η πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) είναι οι όποιες βελτιώσεις να ισχύσουν αναδρομικά από 1η Φεβρουαρίου ώστε να υπάρξει μια συνέχεια.