Στρατιωτικός ημιμαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 στο Ναύπλιο. Δείτε αναλυτικά τις λεπτομέρειες


Η Οργανωτική Επιτροπή του «Μαραθώνιου Ναυπλίου» ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το ΓΕΕΘΑΑΣΑΕΔ. Στις 8 Μαρτίου 2020, θα διοργανωθεί παράλληλα με τις άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου και ο Στρατιωτικός Ημιμαραθώνιος.

Είναι μια αθλητική εκδήλωση του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Ναύπλιο και που τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει ετήσιο θεσμό – διοργάνωσης στα πλαίσια του στρατιωτικού αθλητισμού.

Στον 1ο Στρατιωτικό Ημιμαραθώνιο, μπορεί να συμμετάσχει δωρεάν προσωπικό των ΕΔ και ΣΑ και σπουδαστές/σπουδάστριες των Στρατιωτικών Σχολών των ΕΔ και ΣΑ.

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες που θα ολοκληρώσουν τον Ημιμαραθώνιο, μετά το πέρας του αγώνα.

Οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο, πραγματοποιούνται μέχρι την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής εδώ.

Ο Σκοπός της Διοργάνωσης

Ο Στρατιωτικός Ημιμαραθώνιος διοργανώνεται με αφορμή τον 7ο Μαραθώνιο στο Ναύπλιο.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου έχει καθιερωθεί με σκοπό

  • να παρέχει ένα αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών, πρότυπο στο είδος του, αντάξιο των μεγάλων αθλητικών Διοργανώσεων του παγκόσμιου γίγνεσθαι.
  • να προάγει την υγεία των πολιτών μέσα από την χαρά της άθλησης και τον συμμετοχικό αθλητισμό.
  • να προάγει την αθλητική παιδεία και την αξία της διά βίου άσκησης ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες μέσα από τη συνεργασία της με την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • να παράγει πολιτισμό και να λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη προόδου και ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας.
  • να προβάλλει το Ναύπλιο και την Αργολίδα, τις ομορφιές τους καθώς και τη μακρά και αξιοσημείωτη πολιτιστική τους κληρονομιά και παράδοση.
  • να καθιερώσει το Ναύπλιο ως αθλητικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν έναν αγώνα που συνδυάζει τον αθλητισμό με πολλές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, φαγητό και πολλή μουσική.

Realshave.gr

 

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Οργανωτική Επιτροπή του «Μαραθώνιου Ναυπλίου» ανακοινώνει την στήριξη του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

100 ασθενείς κάθε χρόνο αναζητούν στην χώρα μας συμβατό δότη μυελού των οστών, από αυτούς περίπου οι μισοί είναι παιδιά. Με βάση τα στατιστικά μόνο 1 στους 1.000 εθελοντές δότες βρίσκεται τελικά συμβατός και μπορεί να χαρίσει ελπίδα ζωής. Για τον λόγο αυτό όσο περισσότεροι είναι οι εθελοντές δότες, τόσες περισσότερες οι ελπίδες.

Επίσης ανακοινώνει και κατευθύνει το κοινωνικό μέρισμα του Μαραθωνίου στο «Γηροκομείο Ναυπλίου».

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε: www.nafpliomarathon.gr

και στο facebook.: https://www.facebook.com/NafplioMarathonGR/