Στρατιωτικός γιατρός στην Ερείκουσα: Πάλι ο Στρατός «καθαρίζει» για το σχεδόν ανύπαρκτο ΕΣΥ – Τι δήλωσε ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας


Στρατιωτικός γιατρός θα μεταβεί άμεσα στην Ερείκουσα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του ακριτικού νησιού το οποίο για αρκετό καιρό είχε μείνει χωρίς υγειονομική κάλυψη.

Αυτό ανακοίνωσε ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, εξηγώντας ότι το υπουργείο υγείας θα επαναπροκηρύξει τη θέση του αγροτικού ιατρού αφού η γιατρός που είχε επιλεγεί για την κάλυψη της θέσης δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης που έφερε με ερώτησή του το θέμα στη βουλή, εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου υγείας να καλύψει άμεσα τη θέση, με δεύτερη ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ζήτησε τη χρήση στρατιωτικού ιατρού.

Realshave.gr

Όπως τονίζει, για να λυθεί μόνιμα το ζήτημα, θα πρέπει να δοθούν συγκεκριμένα κίνητρα στους αγροτικούς ιατρούς προκειμένου να δείχνουν ενδιαφέρον για τα διαπόντια νησιά .

Τα κίνητρα αυτά, εκτός από οικονομικά θα πρέπει να είναι επαγγελματικά και να αφορούν τη συντόμευση της ειδίκευσής τους.