Στρατιωτικοί Ξάνθης: Λεφτά υπάρχουν στολές δεν έχουμε – Την άκρη του νήματος για το γεγονός ότι δεν τους έχει χορηγηθεί στολή από το 2015 αναζητά η ΕΣΠΕΕΞ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ξάνθης (ΕΣΠΕΞ) Βάιος Τσαπρούνης, μίλησε για το πρόβλημα στο Armyvoice.gr.

Σύμφωνα με τις επίσημες απαντήσεις που κατά καιρούς έχουν λάβει, λεφτά υπάρχουν για στολές, αλλά δεν δίνονται για άλλους λόγους!

Το θέμα έχει ανακινηθεί πριν πολλά χρόνια κι επανερχόμαστε. Ζητάμε την χορήγηση ειδών ιματισμού είτε την καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί ώστε να μπορέσουμε να τα αγοράσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΠΟΕΣ σε ΥΦΕΘΑ: Τι έγιναν τα λεφτά κύριε Στεφανή;

Η παροχή έχει σταματήσει το 2015. Αυτό ισχύει για τον Στρατό Ξηράς. Στο Πολεμικό Ναυτικό υπάρχει μια μηνιαία κάρτα.

Κάναμε κοστολόγιο για όλα όσα προβλέπεται από την πάγια διαταγή και κοστίζουν περίπου 165 ευρώ ανά έτος για προμήθεια μέτριας ποιότητας ειδών από αυτά που προβλέπει η πάγια διαταγή ότι μας παρέχει η υπηρεσία.

Λόγω του παγώματος της παροχής, αναγκαστήκαμε και ξοδέψαμε τουλάχιστον 1700 με 1800 ευρώ για να τα προηθευτούμε από το ελεύθερο εμπόριο. Τα χρήματα αυτά επιβαρύνουν τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό.

Δεν μπορείς να πηγαίνεις στην Μονάδα και η στολή να μην είναι σωστή. Πρέπει η στολή να καλύπτει τις ανάγκες της εργασίας μας.

Οι δοιοικητές των Μονάδων κάνουν ο,τι περνά απο το χέρι  τους αλλά δυστυχώς δεν είναι επαρκές. Έχουν γίνει ερωτήσεις στην Βουλή, αλλά δυστυχώς τραβάει καιρό.

Ο κ. ΥΦΕΘΑ αποκάλυψε στην Βουλή ότι δεν παρέχεται η τρίτη στολή στους στρατιώτες, επειδή σύμφωνα με στατιστικά δεν την χρησιμοποιούν. Έτσι εξοικονομήθηκε ένα μεγάλο ποσό πάνω από ένα εκατομμύριο, το οποίο θεωρούμε λογικό να δοθεί για τις στολές των στελεχών.

Δόθηκαν κάποιες στολές σε Μονάδες της ΑΣΔΕΝ και εξαίρεσαν τους ΟΒΑ. Εκεί ως ΠΟΕΣ κάναμε παρέμβαση και τελικά με διαταγή του υπουργού χορηγήθηκε και στους ΟΒΑ η στολή.

Ακούστε την πλήρη συνέντευξη με τα προβλήματα αναφορικά με την στολή.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»