Πολεμική Αεροπορία: Τι κάνουν οι τεχνικοί των T-6 Texan στις ΗΠΑ

Πολεμική Αεροπορία: Τι κάνουν οι τεχνικοί των T-6 Texan στις ΗΠΑ, στην αεροπορική πτέρυγα της Φλόριντα που πρόσφατα δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση

Είδαμε τους Έλληνες αεροπόρους σε φωτογραφία του Αμερικανικού Στρατού. Ο ανθυποσμηναγός Ευστάθιος Ευαγγελάκης και η επισμηνίας Δήμητρα Νικολοπούλου στην ναυτική αεροπορική βάση της Pensacola στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 6 Δεκεμβρίου, στην συγκεκριμένη βάση ο 21χρονος ανθυποσμηναγός της σαουδαραβικής Πολεμικής Αεροπορίας, Μοχάμεντ αλ Σαμράνι

άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις Αμερικανούς ναύτες στη βάση της Πενσακόλα και τραυμάτισε άλλους οκτώ πριν πέσει νεκρός από τα πυρά βοηθού σερίφη.

Ο 21 ετών ανθυποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, όπως ταυτοποιήθηκε από το FBI, κρατώντας περίστροφο άνοιξε πυρ μέσα σε αίθουσα της αεροναυτικής βάσης.

Πριν την επίθεσή του, είχε αναρτήσει στο Twitter εχθρικά μηνύματα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το SITE.

Η επίθεση προκάλεσε νέες περιπλοκές στις σχέσεις ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας, σύμμαχο-κλειδί της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή, εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων με το Ιράν, περιφερειακό εχθρό του Ριάντ.

Η φωτογραφία των Ελλήνων στρατιωτικών έχει ημερομηνία 29 Ιανουαρίου και σύμφωνα με την περιγραφή το τεχνικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας

επισκέφθηκε την βάση προκειμένου να εξοικειωθεί με την τοποθέτηση του CFIS-B στο T-6 και φυσικά να μεταφέρει την τεχνογνωσία στην Ελλάδα.

Το  Canopy Fracture Initiation System – Ballistic (CFIS-B) είναι το σύστημα αυτόματης θραύσης της καλύπτρας όταν ενεργοποιηθεί η διαδικασία της εγκατάλειψης.

Είναι δηλαδή το σύστημα που σπάει αυτόματα την καλύπτρα για να περάσει το εκτινασσόμενο κάθισμα, όταν ο πιλότος τραβήξει τη χειρολαβή εγκατάλειψης.

Το CFIS-B φαίνεται στην φωτογραφία του  πρώην εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΑ Κωνστανίνου Γράψα. Είναι ουσιαστικά αυτό που διακρίνεται πάνω από το κεφάλι του πιλότου.

Πολεμική Αεροπορία: Τι κάνουν οι τεχνικοί των T-6 Texan στις ΗΠΑ
Πολεμική Αεροπορία: Τι κάνουν οι τεχνικοί των T-6 Texan στις ΗΠΑ