Οι συνδικαλιστές του ΥΕΘΑ ζητάνε λεφτά από τα Γενικά Επιτελεία για τις Ενώσεις που έφυγαν από την ΠΟΜΕΝΣ – Αλλιώς απειλούν με νομικά μέτρα

Μάχη για να πάρει τα χρήματα των συνδρομών από τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Βόλου και της Λάρισας που ανεξαρτητοποιήθηκαν δίνει η ΠΟΜΕΝΣ, 16 στελέχη της οποίας εξακολουθούν να υπηρετούν στο γραφείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου, παρά τις δηλώσεις του στη Βουλή ότι δεν έχουν θέση εκεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, διεκδικούν από τα Γενικά Επιτελεία μερικές χιλιάδες ευρώ, ως συνδρομές για τις δυο οργανώσεις που έφυγαν από την ΠΟΜΕΝΣ, το πρωτοβάθμιο σωματείο της Λάρισας και το πρωτοβάθμιο σωματείο του Βόλου, επικαλούμενοι διάφορες διατάξεις του νόμου.

Οι δυο μεγάλες οργανώσεις της ΠΟΜΕΝΣ έλαβαν αποφάσεις να αποχωρήσουν από την Ομοσπονδία τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Η ΠΟΜΕΝΣ υποστηρίζει ότι θα έπρεπε την 1η Ιανουαρίου όλα τα μέλη να πληρώσουν τη συνδρομή τους και έτσι διεκδικεί το ποσό που έχει οριστεί ως συνδρομή, από το οποίο τα 2/3 πηγαίνουν στην ομοσπονδία και το 1/3 πηγαίνει στο πρωτοβάθμιο σωματείο.

Η ΠΟΜΕΝΣ με επιστολή της προς τα Γενικά Επιτελεία, την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, ζητάει να πάρει τα χρήματα, λέγοντας μάλιστα ότι δεν έχει ειδοποιηθεί για τις αποφάσεις αποχώρησης των δυο οργανώσεων!

Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι εάν «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Είναι ενδεχομένως νόμιμο η ΠΟΜΕΝΣ να διεκδικεί χρήματα για τις συνδρομές. Είναι όμως ηθικό όσοι έφυγαν για πληρώσουν ένα ολόκληρο χρόνο για τις 12 ημέρες που ήταν στην ΠΟΜΕΝΣ;

Είναι νόμιμο να υπηρετούν στο στρατιωτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας οι συνδικαλιστές, αφού κάθε υπουργός έχει δικαίωμα να επιλέξει με ποια στελέχη θα συνεργαστεί στο γραφείο του και να υπογράψει τις μεταθέσεις τους σε αυτό.

Είναι όμως και ηθικό οι συνδικαλιστές που έχουν ταχθεί να προασπίζονται τα συμφέρονται των στελεχών να είναι στο στενό εργασιακό περιβάλλον του υπουργού και όχι στις Μονάδες;

 

Οι συνδικαλιστές του ΥΕΘΑ ζητάνε λεφτά από τα Γενικά Επιτελεία

Προηγούμενο άρθροΑκιντζί : Οι κινήσεις για τα Βαρώσια να είναι σύμφωνες με τον ΟΗΕ
Επόμενο άρθροΑσφαλιστικό στρατιωτικών: Τι προτείνει το ΓΕΕΘΑ – Ανακοίνωση ΠΟΕΣ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).