Νυχτερινή Αποζημίωση: Το δούλεμα συνεχίζεται από τη Νέα Δημοκρατία Κρίσεις 2020: Το διακύβευμα είναι ποιος κάνει κουμάντο στο ΥΠΕΘΑ Υπουργέ έχεις γράμμα από τον Έβρο για τα Χριστούγεννα 2019
EUROKINISSI

Νυχτερινή Αποζημίωση: Το δούλεμα συνεχίζεται από τη Νέα Δημοκρατία – Ο Παναγιωτόπουλος ταυτίζεται με τον Καμμένο – Χαμένα τα στελέχη

Ο ελιγμός Καμμένου για άμεσες περικοπές στα στελέχη με την νομοθέτηση της νυχτερινής αποζημίωσης έγινε το 2017, όταν Αρχηγός ΓΕΣ ήταν ο Αλκιβιάδης Στεφανής, τον οποίο δεν ακούσαμε ποτέ δημόσια να διαμαρτύρεται για την περικοπή.

Μέχρι και την ημέρα της παραίτησής του ο Καμμένος υποστήριζε ότι αυτός θεσμοθέτησε τη νυχτερινή αποζημίωση, αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε και δεν υπέγραψε την ΚΥΑ για την εφαρμογή της.

Πλήθος απαντήσεών του σε ανάλογες ερωτήσεις στην Βουλή, «φωτογράφιζαν» ως υπεύθυνο το υπουργείο Οικονομικών, σε αντίθεση με τον «καλό υπουργό άμυνας» που ήθελε αλλά δεν μπορούσε να παρέμβει στον προϋπολογισμό.

Ο χρόνος κύλησε έτσι, ο Καμμένος κρίθηκε από το εκλογικό σώμα, το οποίο ανέδειξε στην κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία.

Έχουν ήδη περάσει επτά ολόκληροι μήνες διακυβέρνησης από την ΝΔ και βαδίζουμε στον 8ο μήνα και τα στελέχη δεν έχουν δει κάποια διαφορά στην αντιμετώπιση.

Όπως τους «δούλευε» ο Καμμένος, έτσι τους «δουλεύει» τώρα και η νέα ηγεσία, με τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σε μια ακόμα απάντηση που έδωσε στην Βουλή σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Παφίλη και Παπαναστάση, η απάντηση που δίνει,

αναδεικνύει τον «καλό» υπουργό εθνικής άμυνας που θέλει να δώσει στα στελέχη τη νυχτερινή αποζημίωση, αλλά  «σκοντάφτει» στον «κακό» υπουργό οικονομικών που δεν υπογράφει την ΚΥΑ.

Παράλληλα επισημαίνει στα στελέχη ότι τους έχει χορηγηθεί επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, επειδή εργάζονται χωρίς ωράριο. Προφανώς εννοεί ότι δεν χρειάζονται νυχτερινή αποζημίωση, αφού δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο χωρίς πρόβλημα.

Νυχτερινή Αποζημίωση: Το δούλεμα συνεχίζεται από τη Νέα Δημοκρατία

Πιο συγκεκριμένα, στην απάντησή του αναφέρει:

«Όσον αφορά στην καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης, επισημάνεται ότι, το
μισθολόγιο, σύμφωνα με το ν.4472/2017(τ.Α’74),

των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ειδικό και ως κριτήριο αμοιβής αποδέχεται την ανάγκη ειδικής μισθολογικής μεταχείρισης των στελεχών.

Προς την κατεύθυνση αυτή θεσπίστηκε η παράγραφος Β’ του άρθρου 127 του ως άνω νόμου με την οποία χορηγήθηκε επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας,

σε ένδειξη αναγνώρισης της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων τους και της απασχόλησης τους χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν αυτού, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεσή του.

Επιπρόσθετα η ειδική αποζημίωση της παρ. Δ, του προαναφερόμενου άρθρου,
θεσπίστηκε σε ένδειξη αναγνώρισης ότι λόγω της ιδιοτυπίας των συνθηκών,

τα στελέχη προσφέρουν εργασία και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Είναι προφανές ότι η άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών, μέχρι σήμερα για την υπογραφή της οικείας ΚΥΑ, πηγάζει από τις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες

και την υποχρέωση διαφύλαξης της ακεραιότητας του εκάστοτε εκτελούμενου Π/Υ, προκειμένου να αποτραπούν επιπτώσεις στο ΜΠΔΣ των ετών 2019 – 2022.

Ωστόσο, βούληση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η άμεση προώθηση
νέου σχεδίου ΚΥΑ,

προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα για το τρέχον οικονομικό έτος (2020).

Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΘΑ συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Οικονομικών, εξαντλώντας στη βάση της εκάστοτε υπάρχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας όλα τα περιθώρια.

Σε κάθε περίπτωση όμως η πολιτική που θα εφαρμοσθεί, ανήκει στην αρμοδιότητα του εν λόγω Υπουργείου.

Βεβαίως, το υπουργείο Οικονομικών έχει απαντήσει ότι δεν έχουν προβλεφθεί χρήματα στον προϋπολογισμό, απόδειξη ότι ούτε η Νέα Δημοκρατία είχε πρόθεση να δώσει λύση στο ήδη γνωστό πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης έχει απαντήσει σε ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ ότι «Για την χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων,

η προκαλούμενη δαπάνη θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο του εκτελούμενου Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής».

Νυχτερινή Αποζημίωση: Το δούλεμα συνεχίζεται από τη Νέα Δημοκρατία Αφού λοιπόν δεν έχει προβλεφθεί η δαπάνη στον προϋπολογισμό του υπουργείου εθνικής άμυνας, όσες ΚΥΑ και να υπόσχονται ότι θα φέρουν δεν παίζει να πάρουν τα χρήματα οι στρατιωτικοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε 2 χρόνια υποσχόμενος ότι θα δώσει τα χρήματα. Η Νέα Δημοκρατία πόσα θα περάσει με την ίδια υπόσχεση;

Προηγούμενο άρθροΓΕΕΘΑ: Τι είπαν στρατηγός Φλώρος και Αμερικανός πρέσβης
Επόμενο άρθροΑΣΔΥΣ: Έκθετο το ΓΕΣ για την κοπή δέντρων
Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi
Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).