Ναύαρχος Κονιδάρης: Προσφυγικό πλωτά φράγματα Τουρκία και ΝΑΤΟ – Πώς πιέσαμε την Άγκυρα με την συμμαχική ναυτική δύναμη στο Αιγαίο

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη

«Αστεία» χαρακτηρίζει τα πλωτά φράγματα ο ναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης, επίτιμος υπαρχηγός Στόλου ο οποίος διετέλεσε εθνικός στρατιωτικός αντιπρόσωπος της χώρας μας στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας σήμερα στο Armyvoice.gr o ναύαρχος Κονιδάρης φοβάται ότι η ανάπτυξη εντός τέτοιου συστήματος μπορεί να μας εκθέσει σε τουρκική προβοκάτσια.

Ο κ. Κονιδάρης ήταν ο εθνικός αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ όταν ξεκίνησε το προσφυγικό. Από τον Φεβρουάριο που πήραν την απόφαση να έρθει το ΝΑΤΟϊκό πλοίο στο Αιγαίο, ήρθε αρχικά ένα αντιτορπιλικό το οποίο δεν μπορούσε να μπει ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Παρέμεινε δυτικά και απλά άκουγε απο το ραδιοτηλέφωνο τις κουβέντες που γίνονταν. Έφθασαν να έρχονται 35.000 κόσμος την εβδομάδα.

Η Τουρκία κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι τα καθημερινά report που έβγαιναν από την Ελλάδα παρουσιάζονταν καθημερινά στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην Μονς, στον ΟΗΕ κλπ

με συνέπεια κάθε μέρα η Τουρκία να υφίσταται τεράστια πίεση διπλωματική και να φανεί ότι δεν μπορούσε να συνεργαστεί για την μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Έτσι μειώθηκαν οι ροές. Αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν πιέζει και στη Λιβύη με τον ίδιο τρόπο. Τώρα που καλοκαιριάζει αν δεν δεχθούν τη λύση που επιθυμεί, θα πρέπει να ετοιμαστούν για λεφούσια προσφύγων.

Ακούστε το ενδιαφέρον απόσπασμα της συνέντευξης που θα μεταδώσουμε αύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Armyvoice.gr.

Αύριο 9 Φεβρουαρίου  ναύαρχος Κονιδάρης μιλά για το Oruc Reis, το Πολεμικό Ναυτικό τις κρίσεις και πολλά άλλα.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΑΣΔΥΣ: Έκθετο το ΓΕΣ για την κοπή δέντρων
Επόμενο άρθροΣαουδική Αραβία: Πού θα τοποθετηθούν οι ελληνικοί Patriot
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).