Ναύαρχος Κονιδάρης για κρίσεις 2020: Να σταματήσουν τα χαρτάκια και οι παρεμβάσεις των παραγόντων και να αφήσουν την ηγεσία να επιλέξει τους καλύτερους

Παρέμβαση για τις επικείμενες κρίσεις 2020 κάνει μέσω του Armyvoice.gr ο ναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης, στο τρίτο και τελευταίο μέρος της συνέντευξής του.

Ο επίτιμος υπαρχηγός Στόλου, που είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του, ζητά να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για να ευνοηθούν κάποιοι.

Να αφήσουν την ηγεσία να κάνει την δουλειά της λέει. Επίσης το μήνυμα που απευθύνει προς την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι «δεν περισσεύει κανένας».

«Οι αξιωματικοί που κρίνονται και ιδιαίτερα οι ανώτατοι με 35 χρόνια καριέρας, δεν ανήκουν σε κανένα αρχηγό και σε κανένα υπουργό καμίας ελληνικής κυβέρνησης.

Ναύαρχος Κονιδάρης: Μιλάει «έξω από τα δόντια» για τις κρίσεις 2020

Είναι περιουσία και κεφάλαιο του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός τους σπούδασε, από τον ελληνικό λαό προέρχονται και κυρίως από τον φτωχό και τον μεσαίο Έλληνα.

Προέρχονται από τα σπλάχνα οτυ ελληνικού λαού και αποτελούν κεφάλαιο απίστευτο.

Μετά από 35 χρόνια ο ελληνικός λαός περιμένει να προσφέρουν στην πατρίδα.

Κάτι κουβεντούλες ναι αλλά ο αρχηγός δικαιούται να επιλέξει τους συνεργάτες του… Όχι κύριοι. Φυσικά και δικαιούται να επιλέξει τους συνεργάτες του, αυτούς που θα έχει στο στενό του κύκλο.

Δεν μπορώ να φανταστώ ένα Ναυτικό με 15 ναυάρχους ο Αρχηγός να πρέπει να διαλέξει αυτούς που αγαπάει και του αρέσουν.

Υπάρχουν και αξιωματικοί που δεν τους έχει άμεσα υπό τις διαταγές του και μπορεί να τους τοποθετήσει σε περιφερειακές διοικήσεις όπου κι εκεί μπορούν να προσφέρουν.

Ναύαρχος Κονιδάρης: Μιλάει «έξω από τα δόντια» για τις κρίσεις 2020

Το ίδιο και ο Στρατός Ξηράς. Το ότι δεν τους αγαπάς, δεν σου αρέσουν, σου έκαναν κάτι στο παρελθόν δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.

Να αφήσουν την ηγεσία να κάνει τη δουλειά της, να σταματήσουν τα χαρτάκια και οι παρεμβάσεις των παραγόντων. Να αφήσουν τις παρεμβάσεις των κολλητών και των ημετέρων στην άκρη…

Ακούστε τα ιστορικά παραδείγματα που αναφέρει για την επιρροή της πολιτικής και της εκκλησίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και πώς τα συνδέει με το σήμερα.

Ναύαρχος Κονιδάρης: Μιλάει «έξω από τα δόντια» για τις κρίσεις 2020