ΜΟΕ: Επικεφαλής πάλι ο Τούρκος υποπτέραρχος που έδρασε στην Λιβύη οργανώνοντας στρατιωτικά τις δυνάμεις των ισλαμιστών

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Επέστρεψε στην Αθήνα και πάλι ως επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ο Τούρκος υποπτέραρχος Goksel Kahya ο οποίος σύμφωνα με τις αποκαλύψεις τουρκικής ιστοσελίδας από το εξωτερικό της χώρας,

ήταν ένας από τους ανώτατους που αναπτύχθηκαν το καλοκαίρι του 2019 στην Λιβύη για να οργανώσουν στρατιωτικά την ισλαμική κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας που μάχεται τον Χάφταρ.

Η επιχείρηση στην Λιβύη έγινε αφού προηγουμένως ο Τούρκος υποπτέραρχος είχε διαπραγματευτεί τα ΜΟΕ με την Ελλάδα τον Μάιο του 2019. 

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι στις σημερινές διαπραγματεύσεις ήταν πιο «διαβασμένος» από την προηγούμενη φορά και είχε αρκετά τεκμηριωμένες απόψεις.

Να θυμίσουμε ότι λίγο πριν τις διαπραγματεύσεις που έγιναν τον περασμένο Μάιο, υποβλήθηκε  η παραίτηση του αντιστράτηγου Νίκου Ζαχαριάδη, ο οποίος διαφώνησε με το πλαίσιο της συζήτησης, δηλώνοντας ότι δεν υπήρχε έγκριση της Βουλής και ζητούσε να καθυστερήσουν οι επαφές για να ενημερωθεί η νέα κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΟΕ Ελλάδας – Τουρκίας: Τι κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η λιβυκή ιστοσελίδα Αlmarsad, 24 ανώτατοι, ανώτεροι (Στρατηγοί και Ναύαρχοι) και μεσαίοι Τούρκοι αξιωματικοί σε συνεργασία με τρεις Πακιστανούς αξιωματικούς

πήγαν στην Λιβύη για ελέγχουν, συντονίζουν και οργανώνουν στρατιωτικά τις δυνάμεις της αποκαλούμενης κυβέρνησης της Τρίπολης στη Λιβύη

η οποία συνεργάζεται με τις φράξιες των ισλαμιστών Αδερφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Τυνησίας αλλά και όχι μόνο.

Η λιβυκή ιστοσελίδα AlMarsad δημοσίευσε φωτοτυπίες από διαβατήρια της ανώτατης στρατιωτικής ομάδας Τούρκων.

Ανάμεσά τους ξεχώριζε το διαβατήριο που είχε ο Τούρκος υποπτέραρχος Goksel Kahya.

ΜΟΕ: Επικεφαλής Τούρκος υποπτέραρχος που έδρασε στην Λιβύη

Οι αποκαλύψεις περί της τουρκικής στρατιωτικής εμπλοκής με ονόματα και διευθύνσεις ξεκινούν το 2019 από μία ιστοσελίδα που φέρει το όνομα Αlmarsad.

Το κείμενο της ιστοσελίδας είναι στα αγγλικά έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση παρερμηνείας.

Θα μπορούσε να είχε περάσει απαρατήρητη αυτή η αποκάλυψη αν δεν υπήρχε αναπαραγωγή της από την τουρκική ιστοσελίδα Ahval η οποία εκδίδεται ταυτόχρονα στην τουρκική, την αγγλική και την αραβική γλώσσα

και της οποίας ηγούνται Τούρκοι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν αυτοεξοριστεί στην Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά.

 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες»

Προηγούμενο άρθροΣτρατιωτικοί Ξάνθης: Λεφτά υπάρχουν στολές δεν έχουμε
Επόμενο άρθροΜΟΕ Ελλάδας – Τουρκίας: Τι κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).