ΥΕΝ: Εφαρμόσιμα μέτρα για μείωση εκπομπών των πλοίων ζητά ο Ι. Πλακιωτάκης, στην ομιλία του στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ναυτιλίας” στις Βρυξέλλες.


Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΕΝ, για τη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη με την Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Adina Vălean.

Η συνάντηση έγινε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ναυτιλίας”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΕΝ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκης και η νέα Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Adina Vălean,

συζήτησαν για την επέκταση της συνεργασίας Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε όλο το φάσμα των ναυτιλιακών θεμάτων.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε την αναγκαιότητα περαιτέρω ώθησης της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, ως αναπόσπαστου μέρους του συστήματος μεταφορών της ΕΕ και σημαντικού παράγοντα απασχόλησης.

Υπογράμμισε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε τη συνεισφορά της ναυτιλίας στις οικονομίες και τις κοινωνίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Η κίνηση αυτή, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εικόνα της ναυτιλίας, αλλά και στην ελκυστικότητα του ναυτικού επαγγέλματος.

Realshave.gr

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα προσέλκυσης επενδύσεων στο ναυτιλιακό και τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής τεχνογνωσίας,

στην οποία η χώρα μας πρωτοπορεί.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη υποστήριξης του ευρωπαϊκού ναυτιλιακού κλάδου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις πιέσεις από το διεθνή ανταγωνισμό.

Ο κ. Πλακιωτάκης  συζήτησε επίσης, στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ναυτιλίας”, σύμφωνα με το ΥΕΝ, για τις ελληνικές προτεραιότητες σχετικά με τη Στρατηγική του ΙΜΟ και για τη μείωση των εκπομπών αερίων των πλοίων

Εκεί, ανέδειξε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων που θα λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ελεύθερης φορτηγού ναυτιλίας και θα είναι πρακτικά εφαρμόσιμες.

Η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ αναγνώρισε το σημαίνοντα ρόλο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ναυτιλιακή πολιτική.

Τέλος, ζήτησε από τη χώρα μας, με την μεγάλη της εμπειρία στα ναυτιλιακά θέματα, να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.