Σκάνδαλο στο σισσίτιο των μεταναστών Εμπλέκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις; Εθνοφύλακες κατά Στεφανή: Η γνώμη του δεν έχει σημασία Στεφανής: Υποβάθμιση ΥΦΕΘΑ - Χρειάζεται τώρα εθνικός συντονιστής; Ένοπλες Δυνάμεις: Απλήρωτες υπηρεσίες με πρόφαση το προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής: Άριστος χωρίς MBA -Επιχείρηση «κουκούλωμα» Νέα εμπλοκή του Στρατού στο προσφυγικό παρά τις δηλώσεις Στεφανή ΟΧΙ Αστυνομικών στα σχέδια Στεφανή για νέο Hotspot στη Λέσβο
EUROKINISSI

«Κονταίνουν» τον Αλκιβιάδη Στεφανή – Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλ΄ξη παίρνουν πίσω αρμοδιότητες για το προσφυγικό

 

«Τσεκούρι» στις αρμοδιότητες του Αλκιβιάδη Στεφανή για το προσφυγικό περιέχει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,

γεγονός που επισφραγίζει την αποτυχία του κυβερνητικού σχεδίου που στο επίκεντρό του βρισκόταν ο εθνικός συντονιστής, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σύμφωνα με την τροπολογία που έχει τη μορφή μίνι νομοσχεδίου, η αφαίρεση συντελείται προκειμένου

να «αποφευχθεί η διάσπαση και επικάλυψη αρμοδιοτήτων και εξουσιών» ανάμεσα στον εθνικό συντονιστή και το επανιδρυθέν υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων ήταν αναμενόμενη με τη σύσταση του νέου υπουργείου μεταναστετικής πολιτικής και δεδομένου ότι δεν αξιοποιήθηκε εκεί ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η τροπολογία προβλέπει, επίσης, την σύσταση «Μητρώου Μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» αλλά και την προαναγγελθείσα από την κυβέρνηση κατασκευή «κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών στην ενδοχώρα».

Για τους δήμους που θα εγκατασταθούν τα συγκεκριμένα κέντρα, η κυβέρνηση θεσπίζει το «τυράκι» της ετήσιας ειδικής επιχορήγησης ενώ προβλέπεται και η σύσταση του Ταμείου Αλληλεγγύης με ελάχιστο ετήσιο προϋπολογισμό ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Κατά την τροπολογία, σκοπός του εν λόγω Ταμείου θα είναι η χρηματοδότηση δράσεων για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών «που επιβαρύνονται από τη λειτουργία μονάδων φιλοξενίας».

Δείτε την τροπολογία:

PDF Embedder requires a url attribute