ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2020 Επίδομα ενοικίου ΟΠΕΚΑ Πότε μπαίνει κάθε επίδομα – Με το νέο νόμο θα πληρώνονται την ίδια ημέρα

ΟΠΕΚΑ Επίδομα ενοικίου Φεβρουαρίου 2020

Όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, δηλαδή και το Επίδομα ενοικίου Φεβρουαρίου 2020, θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα και αυτή θα είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Επομένως, τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ αναμένεται να πληρωθούν για τον μήνα Φεβρουάριο 2020, στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή.

Οπως συμβαίνει σε όλες τις πληρωμές επιδομάτων, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα ανάλογα με την τράπεζα την προηγούμενη ημέρα από τις απογευματινές ώρες.

Έτσι, οι δικαιούχοι θα έχουν διαθέσιμα μέσω ΑΤΜ τα χρήματα από τις 27 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη από το απόγευμα και μετά.

Διαβάστε σχετικά: Τι ώρα μπαίνουν ΚΕΑ, Επίδομα Παιδιού, Επίδομα Ενοικίου ΟΠΕΚΑ

ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2020

Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όπως έχουμε πει και νωρίτερα, αναμένεται να πληρωθούν στις 28 Φεβρουαρίου 2020.

Έτσι, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2020 θα δουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους μέσω ΑΤΜ, από το απόγευμα της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου.

ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2020 Επίδομα Ενοικίου ΟΠΕΚΑ Πότε μπαίνει

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού 2020

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.

Το επίδομα παιδιού 2020 του ΟΠΕΚΑ θα εξαρτάται από από φέτος για πρώτη φορά από τις απουσίες του παιδιού στο σχολείο και από την επαρκή φοίτησή του.

Η απαιτούμενη διάρκεια παραμονής, ως προϋπόθεση χορήγησης των επιδομάτων, για τους πολίτες τρίτων χωρών, ορίζεται στα δώδεκα χρόνια  από τα πέντε που ήταν μέχρι τώρα.

Δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση για την πληρωμή των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο επίδομα παιδιού Α21 από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Χιλιάδες είναι οι δικαιούχοι που περιμένουν να πληρωθούν.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, είτε μέσω των Δήμων, είτε μέσω των Κέντρων Κοινότητας.

Επίσης, υποβάλλονται από τους αιτούντες απευθείας, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.

Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.

Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, προβλέπει οικονομική υποστήριξη σε συμπολίτες που δεν συγκεντρωσαν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο.

Η πληρωμή για το επίδομα θα πραγματοποιηθεί, όπως παραπάνω, στις 28 Φεβρουαρίου 2020 και μέσω ΑΤΜ  από τις 27 Φεβρουαρίου.

ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2020 Επίδομα Ενοικίου ΟΠΕΚΑ Πότε μπαίνει