Καιρός: Χιόνια στην Αθήνα Πότε έρχονται Κλέαρχος Μαρουσάκης Χιόνια στην Αττική φέρνει η κακοκαιρία Χιόνη - Έκτακτο δελτίο Meteo Υπατία: Καιρός 9 Ιανουαρίου - ΕΜΥ έκτακτο δελτίο - νέα κακοκαιρία

Καιρός Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε έρχονται χιόνια στην Αττική και έχουν αυξημένες πιθανότητες να φθάσουν στην Αθήνα αλλά και στα νησιά του Αιγαίου

Την Πέμπτη φαίνεται να κορυφώνεται το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση π ου έγραψε στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η Πέμπτη θα είναι και η ημέρα με τις περισσότερες χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Καιρός Κλέαρχος Μαρουσάκης

Πιο συγκεκριμένα από την Τετάρτη το απόγευμα κύμα χιονοπτώσεων θα ξεκινήσει από τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας (κεντρική – ανατολική Μακεδονία, βόρειο Αιγαίο), όπου θα χιονίσει ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Στο διάστημα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου απόγευμα μέχρι και Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου πρωί ίσως και μέχρι νωρίς το μεσημέρι δεν αποκλείεται να χιονίσει και στην πόλη της Θεσσαλονίκης αν όχι μέσα στην πόλη, σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Από το βράδυ της Τετάρτης – ξημέρωμα Πέμπτης και μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής

οι χιονοπτώσεις θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και την ανατολική – βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Ταυτόχρονα καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέσα στο Αιγαίο που δεν αποκλείεται σε ορισμένα τμήματα του ανατολικού και κεντρικού Αιγαίου να έχουν την μορφή χιονοκαταιγίδας.

Χιόνια αναμένονται και σε χαμηλά υψόμετρα της Κρήτης.

Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε σε νησιά του Αιγαίου να χιονίζει ή και να το στρώνει δίπλα στο κύμα κάτι που δεν είναι και τόσο συνηθισμένο.

Καιρός: Χιόνια στην Αθήνα με μεγάλη πιθανότητα

Για την περιοχή της Αττικής τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και τα βόρεια προάστια με αυξημένες τις πιθανότητες για χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι και το ξημέρωμα – πρωί της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους και πυκνές.

Μέσα στην Παρασκευή τα φαινόμενα σταδιακά και από τα βόρεια θα πρέπει να αρχίσουν να υποχωρούν.

Ενδείξεις για νέα ψυχρή εισβολή υπάρχουν για μέσα στο Σαββατοκύριακο κάτι που θα το εξετάσουμε με τα νεότερα στοιχεία.

Καιρός: Χιόνια στην Αθήνα Πότε έρχονται Κλέαρχος Μαρουσάκης