Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Με sms τα φάρμακα από το σπίτι – Τι περιλαμβάνει το νέο σύστημα από την ΗΔΙΚΑ σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Έρχεται νέο σύστημα συνταγογράφησης φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας και την ΗΔΙΚΑ. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου έρχεται συνταγογράφηση φαρμάκων μέσω sms.

Αυτό προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Με sms τα φάρμακα στο σπίτι – ΗΔΙΚΑ

Όπως τόνισε στην τελική ευθεία είναι η άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων, σύμφωνα με το οποία οι πολίτες θα λαμβάνουν μέσω… SMS τις ιατρικές συνταγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τεχνολογική δομή του συστήματος είναι σχεδόν έτοιμη και θα ανέβει έως το τέλος Μαρτίου, σχεδόν ταυτόχρονα με το gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν από το σπίτι τους να προχωρήσουν σε ενέργειες για τις οποίες μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτικό το «πέρασμά» τους από ΚΕΠ.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ έτσι ώστε το όλο εγχείρημα να μην παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Οι ασθενείς θα γνωρίζουν με ακρίβεια τη φαρμακευτική αγωγή που τους χορηγείται, ενώ πολίτες με χρόνια νοσήματα θα ενημερώνονται για την ανανέωση των φαρμάκων τους με μήνυμα στο κινητό τους.

Τέλος θα μπορουν οι πολίτες να ζητήσουν από τον γιατρό τους να τους συνταγογραφήσει φάρμακα εξ αποστάσεως, χωρίς δηλαδή να είναι αναγκαίο να τον επισκεφτούν.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»